Hoe kunnen ouders toezicht houden op het game-gedrag van hun kind?
Hoe kunnen ouders toezicht houden op het game-gedrag van hun kind? (Foto: ExplorerBob via Pixabay)

Bijeenkomst Je Puber online

REGIO - GGD HN verzorgt 3 juni van 20.00 tot 21.00 uur de gratis online bijeenkomst Je puber online. Informatie voor ouders over de leuke en minder leuke kanten van mediagebruik van pubers. En praktische en concrete tips om een puber te begeleiden bij sociale media en gamen.

Je puber online, het is een hele uitdaging. Dit is de tweede in een reeks van lezingen over het opvoeden van pubers die dit jaar aangeboden worden door de GGD Hollands Noorden.

Jongeren zijn er maar druk mee: WhatsApp, Instagram, Snapchat, gamen. Sociale media heeft een grote aantrekkingskracht; jongeren kunnen uren naar schermen kijken. Ook ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Dit geeft vaak veel plezier, maar soms zitten er ook mindere leuke kanten aan het gebruik van sociale media. Denk hierbij sexting, cyberpesten en challenges. Hoe houd je online zijn leuk voor je puber en voor jezelf? Hoe houd je als ouders toezicht? Wat laat je toe en wat niet? Waar liggen de grenzen? Tijdens deze online bijeenkomst neemt Bamber Delver, expert op het gebied van jongeren en media, je mee in de digitale belevingswereld van jongeren. Je krijgt een goede indruk wat jongeren leren op sociale media, maar ook waar ze juist op moeten letten. Daarnaast krijg je als ouder tips en handvatten hoe je kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Ouders kunnen zich aanmelden via www.ggdhn.nl/cursussen.

Wie vragen heeft naar aanleiding van deze bijeenkomst, kan bellen naar GGD HN, tel. 088-0100550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Een e-mail sturen kan naar positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op www.positiefopvoeden.nl - regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.