"Kinderen die regelmatig buitenspelen eten en slapen beter."
"Kinderen die regelmatig buitenspelen eten en slapen beter." (Foto: aangeleverd)

Activiteiten tijdens Buitenspeeldag

REGIO - Kinderen uit groep 3 tot en met 8 die van lekker buiten spelen houden, kunnen woensdag 9 juni meedoen aan de Buitenspeeldag. Gemeenten, Team Sportservice en lokale verenigingen verzorgen allerlei buitenspelletjes, zoals een knikkertoernooi, kingen, blikkie trap, levend stratego en eitje leggen. Doe ook mee!

De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton & Nickelodeon. Het belooft weer een te gekke editie te worden. Marco de Vent, bewegingsconsulent Team Sportservice en organisatie: "Buitenspelen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Terwijl het juist goed is voor de gezondheid, het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Dat is niet het enige; kinderen die regelmatig buitenspelen eten en slapen ook beter. Wij kijken er naar uit om samen met de kinderen een leuke dag te beleven!"

Nieuwsgierig naar de activiteiten? Kijk dan snel op www.noordhollandactief.nl voor al het aanbod in de gemeentes in de regio. Inschrijven kan vanaf 25 mei tot en met 7 juni. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol. Vragen of meer informatie? Neem contact op met Team Sportservice, 0229-287700 of stuur een e-mail naar westfriesland@teamsportservice.nl.

Activiteiten gemeente Medemblik

De jongerenwerkers van de gemeente Medemblik hebben grootste plannen voor deze dag voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar. Bij mooi weer van 12 tot 16.30 uur op de IJsbaan, Oosterwijzend 22 in Nibbixwoud. Als het flink waait of regent, dan wordt van het evenement een Binnenspeeldag gemaakt, Dan kunnen de kinderen genieten van grootse activiteiten in de Sporthal De Dres in Nibbixwoud en Sporthal De Bloesem in Wognum. Water en tussendoortjes worden ook uitgedeeld. Check Facebook op de dag zelf.