Ina en haar kleindochter Aimy, vergezeld door wethouder Win Bijman.
Ina en haar kleindochter Aimy, vergezeld door wethouder Win Bijman. (Foto: gemeente Koggenland)

Week voor de Gezonde Jeugd

REGIO - De landelijke Week voor de Gezonde Jeugd wordt van 7 tot en met 11 juni gehouden en heeft als thema: Maak gezond gewoon. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een toekomst waarin elk kind gezond opgroeit.

GGD HN verzorgt op 10 juni van 20.00 tot 21.15 uur de online quiz Hoe gezond is jouw gezin in coronatijd? Vragen over beeldscherm gebruik, bewegen, eten, ontspanning en slapen komen aan bod. Zo komt een deelnemer van alles te weten over gezond opgroeien en gezondheid behouden in coronatijd. De quiz wordt gepresenteerd door Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur). Bijgestaan door Mariska Rinkel (diƫtist) en Liesbeth Koopmans (jeugdverpleegkundige). Onder de deelnemers wordt een leuke attentie verloot. Ouders kunnen zich kosteloos aanmelden via www.ggdhollanndsnoorden.nl/cursussen.

Wie naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen heeft, kan bellen naar GGD HN: 088-0100550.

In de gemeente Koggenland vindt onder meer een steentjes-zoekactie plaats, waarbij kinderen samen met hun ouders op zoek gaan naar beschilderde steentjes. Gevonden steentjes kunnen de hele maand juni worden ingewisseld voor een vrijkaartje bij zwembad Buitenmeere in Obdam of het Koggenbad in De Goorn. Op de stenen staan afbeeldingen die te maken hebben met een gezonde levensstijl, zoals tekeningen van sporters en fruit. In de buurt van elke basisschool in Koggenland liggen ongeveer vijf steentjes verstopt. De stenen zijn beschilderd door Ina Nowak en haar kleindochter. Kleindochter Aimy verstopt alvast een steentje in de buurt van de Batter in Ursem. Vanaf 6 juni zijn de steentjes nabij alle basisscholen in Koggenland te vinden.

Meer informatie: www.koggenland.nl/gezond.

Wat te doen om je kind gezond te houden?