Werk van Frans van Vuuren.
Werk van Frans van Vuuren. (Foto: Picasa)

Expositie van Nell Verbeek en Frans van Vuuren

REGIO - Nell Verbeek en Frans van Vuuren exposeren vanaf vrijdag, 28 mei hun beelden en schilderijen in de intieme kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Deze expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Sinds kort mogen we weer naar winkels zonder afspraak en dus is ook de kapel weer open voor wisselende exposities, wel met inachtneming van de coronamaatregelen. Vanaf komende vrijdag exposeren Nell Verbeek en Frans van Vuuren hun werk in de intieme kapel. Nell Verbeek is op latere leeftijd gaan beeldhouwen en toen zij ermee begon wist zij dat zij op iets wezenlijks voor haarzelf was gestuit. Wat volgt is een intuïtief proces: kijken, hakken, schuren, heel veel schuren en stapje voor stapje zet zij het materiaal naar haar hand. Pas na het in de was zetten geeft de steen zijn prachtige kleuren prijs: een cadeautje! De steen bepaalt mede wat Nell Verbeek wil maken.


Frans van Vuuren, een geboren en getogen Amsterdammer, legde in zijn jonge jaren al van alles vast met een eenvoudig fototoestel, waarbij de natuur hem inspireerde en fascineerde. De door hem vastgelegde landschappen verwerkt hij, geïnspireerd door het expressionisme, op zijn doeken. ‘Vorm en Kleur’, daar gaat het bij Frans van Vuuren om. Sinds vorig jaar maakt hij ook kleurrijke prenten; een aantal van zijn schilderen is dan ook verkrijgbaar als Giclee (kunstdruk) op verschillende formaten. Zowel Nell Verbeek als Frans van Vuuren werken ook in opdracht.

Stiltegebiedje

Vanaf vrijdag 28 mei is de nieuwe expositie te bewonderen en daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur tot en met zondag 11 juli. Dan is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die de bezoekers kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er ook terecht voor koffie of thee. De begraafplaats, een stiltegebied in Purmerend is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de omloop staat een aantal beelden en monumenten.


Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk of volg ons op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderd

Een van de werken van Nell Verbeek.