Prof. Dr. Angela Maas.
Prof. Dr. Angela Maas. (Foto: aangeleverd)

Webinar “Het Vrouwenhart en Conditie”


REGIO - De stichting Hart voor Vrouwen streeft al jaren naar beter onderzoek en meer preventie. Dit om vrouwenlevens te redden. De stichting richt zich op multidisciplinair onderzoek en preventie en wordt aangestuurd door Angela Maas die gespecialiseerd is in vrouwenharten. Op 9 juni organiseert Inner Wheel, die deze stichting drie jaar lang ondersteunt, een webinar.

Angela Maas is hoogleraar Cardiologie en cardioloog bij het Radboud UMC in Nijmegen en mag zich tevens VN Vrouwenambassadeur noemen. Er is te weinig kennis over de symptomen van hart- en vaatziektes bij vrouwen. Dit omdat het wetenschappelijk onderzoek vooral op mannen is gericht.

Preventieadviezen

Belangrijk hierbij zijn de Webinars die Inner Wheel Nederland. met onder andere een grote afdeling in regio Purmerend, wil aanbieden. Deze service club gaat met de ruim 2300 leden de komende 2.5 jaar allerlei activiteiten organiseren en artikelen verkopen waarvan de opbrengst voor stichting Hart voor Vrouwen is.

In deze Webinars zal Angela Maas onder andere preventieadviezen geven. Voor vrouwen is het belangrijk om regelmatig bloeddruk op te meten en stil te staan bij het eigen lichaam.

Bewustwording

Bij mannen zijn hart- en vaatproblemen eenduidiger. Ze treden vaak op bij inspanning. Bij vrouwen juist niet. Zij krijgen andere signalen. Ze zijn moe en hebben vage klachten. Dat wordt vaak weggezet als algemene vermoeidheid of stress. En daar komt dat stukje bewustwording om de hoek kijken. Daar gaat zij het in de Webinars over hebben.

Inner Wheel

De stichting Hart voor Vrouwen wordt sinds vorig jaar ondersteund door serviceclub Inner Wheel dat, na een pleidooi hiervoor door de Inner Wheel club Purmerend, dit tot Nationaal Service Project maakte. Drie jaar lang halen de 2300 leden alles uit de kast om geld op te halen en meer bewustwording te kweken.

Voor meer informatie kijk op www.innerwheel.nl of www.hartvoorvrouwen.nl E-mailadres is nspinnerwheel@gmail.com