"Het is fantastisch wat er gebeurt, wat een enthousiasme", aldus Jerry.
"Het is fantastisch wat er gebeurt, wat een enthousiasme", aldus Jerry. (Foto: Han Giskes)

Actie voor Jerry komt op gang

PURMEREND - De crowdfundingactie voor Jerry Huizinga, die aan een ernstige vorm van Multiple Sclerose lijdt, komt aardig op gang. Er is nog wel veel geld nodig om hem de broodnodige behandeling te laten ondergaan in Moskou. Dat is zijn enige redding. De behandeling kost 60.000 euro. Er is op dit moment 22.000 euro binnen. "We willen iedereen die gedoneerd heeft bedanken, maar zijn er nog lang niet", aldus Rachel Hayhoe, een van de initiatiefnemers achter de crowdfundingactie.

Een derde van het bedrag is binnen

In het Purmerends Nieuwsblad van 13 mei jongstleden berichtten wij over de precaire situatie waarin Jerry Huizinga (32) zit. Jaren geleden kreeg hij de diagnose Relapsing Remitting Multiple Sclerose (RRMS), een slopende zenuwziekte waardoor de buitenkant van de zenuwen worden aangevallen op verschillende plekken. Daardoor wordt het praten, slikken, bewegen enzovoorts steeds moeilijker.

Na de publicatie kwamen hartverwarmende reacties en dito geldbedragen binnen. Een lezers van 92 jaar stortte 500 euro omdat ze niet met vakantie kan. Een ondernemer maakte hetzelfde bedrag over. Zijn beweegreden: "Ik kan dit jaar geen personeelsuitje organiseren. Daarom geef ik het aan dit goede doel.". En dan nog de talrijke giften van 5, 10 en 50 euro. Rachel: "Het is echt fantastisch."

"We gaan verder met acties. Zoals de loterij. Iedereen die geld stort, hoe klein of groot het bedrag is, krijgt lootjes. De trekking hiervan is 19 juni. En we hebben een grote hoeveelheid prijzen."

Ze somt een aantal op: een vuurkorf, kunstwerk van Mary, 2x 25 euro bon slagerij Ger van de Gragt, pakketje of bon schoonheidsspecialiste Stefanie van Dingelen, XL fles rode wijn van Willibrord Driessen, 2x product Rituals + pakketje met Karma producten, 10x munten van 1,20 euro Multi ijs, kaars van Freds, pakket van Bio Rosa, 2x 25 euro bonnen Livera, L’Oréal pakket van kapsalon Coos de Joode, goederen van Praxis, bon van 30 euro van BRASA Purmerend, bon van 50 euro van Spijkerman Eten & Drinken, Kratje.nl doneert een groot kratje van Dirk, bloemen van 't Ranonkeltje en 3x pakket verzorgingsproducten.

Later volgt er een veiling van duurdere items. Sowieso gaan een kunstwerk van Linda Meulenhof en een cursus paarden kinderoaching van Carolien onder de hamer, maar voor de veiling zijn nog meer donaties, artikelen en diensten welkom. Naast het doneren en het bestellen van lootjes via de donatiepagina kunnen lootjes ook contant worden gekocht (kosten 5 euro per lootje) op het kantoor van Hayhoe Familierechtadvies, Gorslaan 47 in Purmerend.

Kijk op https://www.whydonate.nl/fundraising/jerrytegenms/nl