De muziek van Froukje heeft raakvlakken met die van Stromae.
De muziek van Froukje heeft raakvlakken met die van Stromae. (Foto: Han Giskes)

Froukje en Donagrandi popten op in park

PURMEREND - Zangeres Froukje en DJ Donagrandi traden zaterdagavond op als onderdeel van 'P3 popt op in het park'. De pas 19-jarige Froukje bracht alternatieve pop en uiteraard haar hit 'Groter dan ik'. De Purmerendse DJ Donagrandi gooide alle remmen los met van alles en nog wat. Het werd andermaal een heerlijk avondje in het Leeghwaterpark. 

Hit 'Groter dan ik' is een ander leven gaan leiden

'Groter dan ik' gaat over het klimaatprobleem en werd voor Froukje volkomen onverwacht een hit. Eerder liet ze in Het Parool weten dat ze de demo van het nummer naar Greenpeace en het WNF had gestuurd, maar dat ze er verder geen promotie voor had bedreven. "Het is me echt overkomen. Het nummer is een eigen leven gaan leiden, mensen deelden het op sociale media en ineens kende iedereen het. Leuk dat het zo kan gaan. Wat denk ik ook heeft geholpen, is dat Nederland een klein, overzichtelijk land is.” Aldus een citaat uit Het Parool.

De zangeres is van mening dat haar muziek raakvlakken heeft met de Belgische Stromae. “Hij koppelt dat zware aan het dansbare. Ik was vroeger vooral in de weer met mijn gitaar, al in het eerste jaar van het conservatorium ben ik over­gestapt naar de meer elektronische muziek. Ik ben daarna ook samen gaan werken met medestudent Jens, die nu mijn vaste producer is en heel bepalend is voor mijn sound. Hij komt echt uit de dancecultuur. Ik luister zelf niet heel veel naar house, maar houd wel van het beukende ervan. Het mag wel body hebben.”

Komende zaterdag is er opnieuw een optreden in de reeks 'P3 popt op in het park'. Er is dan veel aandacht voor hiphop, soul, funk & reggae van lokale helden. Rapper KVBA, verrast je met zijn kalme klank en diepgaande teksten. Verwacht positive soul en hiphop vibes tijdens het optreden van Fallacy. Bij een optreden van Born a Tribe kun je rekenen op funky popreggae, nummers van Bob Marley tot Gregory Isaacs met een mix van zelfgeschreven composities. De avond wordt afgesloten door een silent disco met DJ Esta Polyesta. Ze kruidt dansmuziek met samples en opnames van wereldmuziek of met live muzikanten.


Voor meer informatie over het programma van 'P3 popt op in het park' kijk op www.p3purmerend.nl/nieuws/p3-popt-up/


Een onvervalste thuiswedstrijd voor Donagrandi.