Frans van 't Pad is tevreden over het resultaat.
Frans van 't Pad is tevreden over het resultaat. (Foto: aangeleverd)

Appartementen Tuinhof strak in de verf

PURMEREND - De acht appartementen aan het Tuinhof in Purmerend zien er weer stralend uit. Wooncompagnie liet de woningen van top tot teen voorzien van een verse verflaag. Naar tevredenheid van de bewoners. Een van hen is Frans van ’t Pad. "De schilderbeurt was hard nodig", vertelt hij. "De kozijnen waren op sommige plekken flink beschadigd, maar de schilders hebben geweldig werk verricht. Alles ziet er weer strak uit."

De kozijnen zijn geschilderd in gebroken wit, de draaiende delen in een donkere groentint en het rabat aan de voorzijde van de woningen schittert in chocoladebruin. Alle woningen zijn voorzien van hoogwaardig isolatieglas. Ook werd het voegwerk van de woningen, waar nodig, gerepareerd. En de schilders van het Schildersgilde in Volendam maakten van de nood een deugd: omdat de woningen toch al in de steigers stonden, werden meteen de dakgoten leeggehaald.

"Vooral met de nieuwe ramen ben ik erg blij,’ zegt Frans van ’t Pad. "Ik ben gek op nieuw: dan weet je dat je er weer jaren tegen kunt." Er werd keurig gewerkt en de vakmannen waren erg meegaand. Ik heb ook regelmatig een bakkie voor ze gezet. We hebben uiteraard wel rekening gehouden met de coronaregels. Vaak zette ik de koffie op de stoep, zodat de schilders het bakkie buiten konden opdrinken." 

Enkele maanden geleden stelde Frans zijn woning ter beschikking om de schilderbeurt voor te bereiden. "De schilders hebben in mijn woningen de maten van de ramen en dergelijke genomen, zodat ze later niet voor verrassingen kwamen te staan. Dat deed ik uiteraard graag." 

Hoewel de schilderwerkzaamheden soepel verliepen, was Frans blij dat de steigers uiteindelijk werden weggehaald: "Alles is eindelijk weer ruim. Nu kunnen we gaan genieten van onze stralende woningen."