Jerry geflankeerd door Jean Marc ter Riet, Marika Pruis, zijn vrouw Anne en Rachel Hayhoe.
Jerry geflankeerd door Jean Marc ter Riet, Marika Pruis, zijn vrouw Anne en Rachel Hayhoe. (Foto: Han Giskes)

De laatste spurt om Jerry te helpen

Algemeen

PURMEREND - Het vriendenteam van de aan MS lijdende Jerry Huizinga (32), uit de Zuidoostbeemster, willen ervoor zorgen dat hij een stamcelbehandeling in Rusland kan ondergaan. Nu de helft van de benodigde 60.000 euro binnen is, gaan ze met verschillende acties ‘knallen’ voor de laatste 30.000 euro. Doel is dat Jerry in februari volgend jaar zijn behandeling kan ondergaan in Moskou. Een behandeling die hem het normale leven terug kan geven.

Dat de behandeling succesvol kan zijn bewijst de Almelose Sjonnie. Hij is kort geleden teruggekomen in Nederland van zijn stamceltransplantatie in Moskou en “voelt zich als herboren, de pijn is weg!”. Dit gunt het vriendenteam van Jerry (Marika Pruis, Rachel Hayhoe, Jean Marc ter Riet en Janette Weisz) Jerry ook! 

Om de laatste helft binnen te krijgen wordt van alles ingezet en zijn er verschillende acties op touw gezet, met als laatste een veiling in november. Hiervoor, als tipje van de sluier, zijn al bijzondere items verzameld uit de sportwereld. 

Op 25 september staat er een rommelmarkt met ongeveer tien kramen gepland aan de Nekkerweg 71 in de Zuidoostbeemster. Alles wat verkocht wordt gaat naar de inzameling voor Jerry. Mensen die nog geschikte (in goede staat) spullen willen bijdragen kunnen een mail sturen naar jerrytegenms@gmail.com. Er zijn afleveradressen in Weidevenne, het centrum, de Overwhere en in de Zuidoostbeemster. Ophalen van spullen kan in overleg.

Een andere mooie actie is ook een lekkere actie, want vanaf 1 september zijn er bonbons leverbaar waarvan een groot deel van de verkoopprijs direct naar Jerry gaat. Martinez Chocolatier Aalsmeer heeft doosjes van 500 gram samengesteld die voor 12,50 euro worden verkocht.  Een leuk cadeau voor personeel, familie of gewoon jezelf. De chocola is te bestellen via bovenstaand e-mailadres. 

Dat alles uit de kast wordt getrokken om het streefbedrag te halen bewijzen ook de tien donatieboxen die inmiddels op verschillende locaties in Purmerend en Beemster zijn geplaatst. Bovendien wachten er, als het door mag gaan, nog twee bijzondere sportevenementen.

Volg Jerry op facebook: Jerry TegenMS