Bewoners zijn blij met het hekje voor de vuilnisbakken.
Bewoners zijn blij met het hekje voor de vuilnisbakken. (Foto: Han Giskes)

Zicht vuilbakken weg door vrolijk hekje

Algemeen

PURMEREND - Bewoners van de Overweersepolderdijk vanaf huisnummer 10 werden recent positief verrast door een telefoontje van de gemeente Purmerend. Dankzij snelle besluitvorming en evenzo vlug handelen is er voor de vuilnisbakken, aan de rand van het water, een hekje geplaatst. Hierdoor kijken de bewoners niet meer direct op de vuilbakken. Afgelopen vrijdagmiddag hebben de bewoners het hekje ‘behangen’ met bloemen en planten. Om zo een vrolijk aanzicht te garanderen. Voorwaar een staaltje van buurtparticipatie.

Bewoners lovend over snelle handelen van gemeente

Een van de bewoners is Anouschka Zegerius. Mede namens de buren diende zij enige tijd geleden een verzoek in bij de gemeente, om met een oplossing te komen voor het onfrisse uitzicht. “We zijn er wel een tijdje mee bezig geweest. Ik had het eerst digitaal aangevraagd, maar toen bleek het niet te zijn aangekomen. Na enkele telefoontjes werd ik teruggebeld door een medewerker van de gemeente. Hij zat er vanaf dat moment bovenop. Enkele weken geleden vertelde hij dat het rond was en dat het hekje geplaatst zou worden, maar we moesten er rekening mee houden dat dit wel zes weken ging duren. En nu staat het er al binnen twee weken. Echt geweldig!”, reageert Anouschka.

Een bedankje namens de buurt aan de gemeente is volgens Zegerius op zijn plaats. “Vaak hoor je alleen maar de negatieve dingen van de gemeente. Dat het allemaal veel te lang gaat duren en dat de gemeente te laks is enzovoorts. Maar wij hebben hier het bewijs dat de gemeente ook echt meedenkt en meewerkt. Wij zijn heel blij met deze oplossing en vinden dat dat best in de media mag.”