Dé kans om mee te zingen met de Operettevereniging!
Dé kans om mee te zingen met de Operettevereniging! (Foto: aangeleverd)

Doe mee met een concert van de Operettevereniging

Cultuur

PURMEREND - De Operettevereniging Purmerend en Omstreken anticipeert voorzichtig op de mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Niet alleen starten vanaf 20 september de plenaire repetities weer, er staat tevens - onder voorbehoud - op zaterdag 27 november een operette/musical concert gepland in Taborcentrum in Purmerend. Nieuw is echter dat de vereniging zangers (m/v) uit de regio op projectbasis de kans biedt om deel te nemen aan dit concert. Zangers en zangeressen die willen deelnemen of nadere informatie wensen, kunnen zich nu al opgeven.

Operettevereniging biedt zangers m/v de kans om deel te nemen aan concert op 27 november

Tijdens het concert worden operetteliederen en liederen uit musicals ten gehore gebracht uit uitvoeringen die de Operettevereniging eerder heeft gespeeld. Daarbij begeleid door verschillende instrumenten en de solisten van buiten de vereniging die aan dit concert zijn verbonden. Als het mogelijk is, wanneer de coronamaatregel van 1,5 meter wordt ingetrokken, starten de repetities de donderdag ná 20 september 2021.

Bij deelname aan het concert snijdt het mes aan twee kanten. Zangers (m/v) kunnen op deze manier kennis maken met de vereniging en de muziek die zij brengt. Voor de Operettevereniging betekent het dat ze een redelijk koor op de been kan brengen, en mochten de zangers en zangeressen een positief gevoel overhouden aan dit project en de vereniging, dan kunnen zij zich aansluiten als lid in 2022. Dan staat in november namelijk My Fair Lady op het programma, de voorstelling die eigenlijk al in 2020 gepland stond maar moest worden uitgesteld.

70 Jaar historie

De leden van de Operettevereniging hebben er weer heel veel zin in om te gaan repeteren en elkaar te zien. Ze hopen dat zich enthousiaste zangers en zangeressen zullen aanmelden. Er zullen liederen ten gehore worden gebracht uit “Im Weissen Rössl’, ‘Die Lustige Witwe’, ‘Fledermaus’, ‘Carmen de Musical’, ‘Showboat’, ‘De Jantjes’, ‘Nacht in Venetië’ etc. Tenslotte is er een hele ruime keuze uit 70 jaar P&O verleden. De leden van P&O zijn inmiddels uitgenodigd aan te geven welke nummers zij graag ten gehore willen brengen.

Zangers en zangeressen die op projectbasis willen deelnemen aan dit concert, of nadere informatie wensen, kunnen zich nu al opgeven via operette@outlook.com. Daarna zullen zij worden uitgenodigd en worden ze voorzien van de muziek wanneer de repetities starten. Er zal een kleine vergoeding worden gevraagd als men wil deelnemen. En natuurlijk nog alles onder voorbehoud, van belang is dat de 1.5 meter coronamaatregelen na 20 september wordt losgelaten.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Peter Knook, op 06 288 43 970.

Afbeelding