Marieke Zwart en Chris Sibbele tonen de cheque met het bijeen gespinde bedrag. Door online donaties kan het nog verder oplopen.
Marieke Zwart en Chris Sibbele tonen de cheque met het bijeen gespinde bedrag. Door online donaties kan het nog verder oplopen. ((Foto: Vincent den Boer))

Spinnen voor hospice levert mooi bedrag op

Algemeen

PURMEREND - De spinmarathon door 60 leden van Better You Healthcenter heeft 1.310 euro voor Hospice in Vrijheid opgeleverd.

Hoofdcoördinator Marieke Zwart van het hospice reageerde na afloop uitgelaten op de cheque die ze van organisator Chris Sibbelee kreeg uitgereikt. “Fantastisch”, aldus Marieke.

Onder het motto een brutaal mens heeft de halve wereld belde ze enkele weken met Sibbelee om te vragen of het mogelijk om voor het hospice te spinnen. “Hij en eigenaar Rody Troost waren onmiddellijk enthousiast. En kijk wat het heeft opgeleverd”, aldus Marieke, die met haar collega Nel Persenaire en enkele vrijwilligers bij de spinmarathon aanwezig was.

Voordat de marathon van start ging stond de teller op 300 euro, bijeen gebracht doordat alle deelnemers vijf euro moesten neertellen. Dat impliceert dat gedurende de avond tal van deelnemers en bezoekers extra hebben gedoneerd voor het hospice.

Het bedrag kan nog aardig oplopen, want de spontane online donaties lopen nog door.