Theatergroep Kortsluiting met nieuw stuk 'Kijk ze kijken' in 't Stamhuis

PURMEREND - Na een lange periode van thuiszitten, improviseren, wel en niet repeteren, repeteren met z’n tweeën, met zijn vieren, dan weer thuis of de tekst in je eentje repeteren, is Theatergroep Kortsluiting 2.0 erin geslaagd om een nieuw theaterstuk te maken. De titel is 'Kijk ze kijken'. De voorstelling wordt gespeeld op zaterdag 4 december in 't Stamhuis, Kerkstraat 11 in Purmerend.

'Kijk ze kijken' is onder de bezielende leiding van regisseur en duizendpoot Gerda Klievink tot stand gekomen en speelt in een wereld waarin de personages hun weg zoeken in een toekomst waarin alles geregeld is van de wieg tot het graf. Een buitenman heeft zich al afgezonderd en wordt inmiddels niet meer gezien, hij is omringd door boeken uit het verleden en dicht zichzelf geen enkele rol meer toe. Maar dan haakt een mysterieus meisje bij hem aan. Wie is zij? Waarom is zij er?

Emma reageert op een advertentie waarin een fotograaf op zoek is naar iemand die hij fotografisch kan stalken. Zij! Als onderdeel van een kunstproject! Ze zegt: “Ja!” Wat drijft haar? Wat zoekt ze? En wat doet de komst van de flamboyante Louise in haar leven?

Thomas is een verlegen en wat angstige fotograaf. Vader Max geeft hem continue het gevoel de mindere te zijn. Hij grijpt zijn kans als de machthebbers zijn fotografisch project als een prima aanvulling zien op hun doelen. Ten koste van wat past hij zich aan?


Voor meer informatie en speellijst kijk op www.tgkortsluiting.nl