Op de foto van links naar rechts Ching Yi Tang, Nancy Hasselt, Paul Hasselt, Léon Möhlmann, Daniël Pourriahi en Tony Ng.
Op de foto van links naar rechts Ching Yi Tang, Nancy Hasselt, Paul Hasselt, Léon Möhlmann, Daniël Pourriahi en Tony Ng. (Foto: aangeleverd)

Zes keer eremetaal Taekwondo Center

ROSMALEN/PURMEREND - Afgelopen weekend vonden in Rosmalen de Open Rosmalense Taekwondo Kampioenschappen plaats. Hier werd in twee categorieën gestreden: sparring (vechten volgens wedstrijdregels) en stijl (typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond).

Vanuit heel Nederland en vanuit het buitenland waren deelnemers aangetreden, inclusief de Nederlandse top. Namens Taekwondo Center Purmerend (TCP) reisden jeugdleden Ching Yi Tang (13), Tony Ng (13) en Daniël Pourriahi (15), alsmede volwassen leden Léon Möhlmann, Nancy en Paul Hasselt af naar Rosmalen. Met uitzondering van Tony deden allen mee aan de stijlwedstrijden.

Ching Yi, Tony en Léon kwamen uit in de zwaarste klasse: de A-klasse. Met name Ching Yi en Tony hadden zware concurrentie. Tegenstandsters van Ching Yi in haar poule trainen in de nationale selectie. Tony strandde in de halve finale tegen Joep van Limpt, die in oktober goud won op de Dutch Open, één van de hoogst aangeschreven toernooien ter wereld.

Verdienstelijk

Desalniettemin presteerden de Purmerendse taekwondoka’s verdienstelijk: allen behaalden een plek op het erepodium. Goud voor broer en zus Paul en Nancy, zilver voor Daniël en brons voor Ching Yi, Tony en Léon.

Twee weken eerder behaalde Tony overigens op de Open Districtskampioenschappen van Noord-Oost Nederland de tweede plaats op het onderdeel stijl. Met name de prijzen voor Nancy en Paul zijn een goede graadmeter voor het zwarte bandexamen waarnaar zij momenteel toe trainen.

Zondag stage bij TCP

In het kader van de komende zwarte band examens organiseert TCP overigens zondag 28 november een stage onder leiding van grootmeester Zareei, de enige Nederlandse houder van de 9e dan, de hoogste graad in de Koreaanse vechtkunst.

Heb je interesse in taekwondo, kom dan een kijken in Budo Center Waterland aan de Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Rob Onel. Zijn telefoonnummer is 0299 64 77 35. Of kijk op de website www.tcp-purmerend.nl