Het turncentrum hoopt nieuw talent te verwelkomen.
Het turncentrum hoopt nieuw talent te verwelkomen. (Foto: aangeleverd)

Instuif van Turncentrum Waterland

PURMEREND - Turncentrum Waterland organiseert op woensdag 8 december van 14.30 tot 16.00 uur een Instuif in de turnhal van MFSA de Beuk voor meisjes uit 2015 en 2016. Zij kunnen zich volop uitleven op de turncircuits die worden klaargezet en ondertussen wordt gekeken naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel. Talentjes kunnen na de kerstvakantie een proefperiode van 8 weken bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen. 

Vier jaar geleden heeft Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van MFSA de Beuk in Purmerend in gebruik genomen. Een prachtige trainings accommodatie waar zowel door de jongste talenten als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden!

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveaus. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren op regionaal en landelijk niveau.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er hebben zich al 100 turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland.


Daarnaast zijn er meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers aan het centrum verbonden en wordt er professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie geboden. In de eerste 2 jaar werden veel medailles gewonnen tijden de Nederlandse Kampioenschappen.

De afgelopen twee seizoenen is het natuurlijk allemaal anders gelopen, maar voor dit seizoen is de doelstelling om weer zo veel mogelijk eremetaal in de wacht te slepen!! Bij de eerste wedstrijden van dit seizoen zijn er landelijk al weer goede resultaten behaald!

Turncentrum Waterland hoopt dat binnen sporten mogelijk blijft. "We richten ons vizier in elk geval op de toekomst en daarom maken we ook weer volop plannen voor nieuwe groepen", aldus een woordvoerster.


Turncentrum Waterland hoopt op 8 december nieuw talent te ontdekken. Voor aanmeldingen kun je een mail sturen naar info@turncentrumwaterland.nl

Afbeelding