Het A-team behaalde een verdienstelijke bronzen medaille.
Het A-team behaalde een verdienstelijke bronzen medaille. (Foto: aangeleverd)

Podiumplekken voor turnsters Waterland

DEN HAAG/PURMEREND - Afgelopen weekend werd in Den Haag landelijk geturnd met zowel teamwedstrijden als individuele kwalificaties. Turncentrum Waterland was zeer succesvol met zilver en brons voor de teams en goud voor seniore 1e divisie Verena Sens. Ook werden top 10 klasseringen behaald, door Lindsey Ettema, Kiara Lodewijks, Tess van der Himst, Eva Nieuwenhuizen en Megan Jacobs. 

Op zaterdag kwamen 3 teams in actie. Het C-team behaalde verrassend het zilver met slechts 0,2 punten verschil op de nummer 1. Het team begon wat aarzelend op balk, maar zette vervolgens stabiele scores neer op de andere 3 onderdelen. Ze eindigden ze op een mooie tweede plaats in het eindklassement.

Het B-team, aangevoerd door routinier Elske Ruijter, turnde naar een zevende plaats bij deze eerste kwalificatie. Zij waren stabiel op balk, maar moeten op vloer en brug nog wat meer inhoud laten zien om hoog te kunnen eindigen.

Het A-team bestaande uit Lotte Heer, Danielle Klinkhamer, Verena Sens, Megan Jacobs en Rosalie de Boer turnde een uitstekende wedstrijd en liet vrijwel geen punten liggen! Na meer dan 1,5 jaar geen wedstrijd meer geturnd te hebben lieten zij zien landelijk nog steeds tot de top te behoren in de 1e divisie. Maar de concurrentie is bijzonder groot en zij moesten dan ook topfavoriet De Hazenkamp en Dynamo Roosendaal voor zich dulden in het klassement. De bronzen plak is echter een uitstekende start van het seizoen.

Zondag waren de individuele kwalificaties en 2 wedstrijden in een weekend, na zo lang geen enkele wedstrijd te hebben geturnd eiste toch zijn tol bij een aantal turnsters, vooral op het onderdeel vloer dat veel kracht en uithoudingsvermogen vergt.

De debutantes in de 1e divisie junioren Kiara Lodewijks, Tess van der Himst en Eva Nieuwenhuizen deden het uitstekend met een respectievelijk 7e, 8e en 10e plaats.

Ook juniore Lindsey Ettema deed het goed in de 2e divisie. Zij turnde haar tweede kwalificatie en daar waar ze de eerste wedstrijd nog ruim buiten de top 10 eindigde, behaalde ze o.a. door de hoogste score op het onderdeel balk deze keer een keurige 7e plaats die uitzicht geeft op een plek in de landelijke halve finales.

Bij de senioren 1e divisie had Turncentrum Waterland maar liefst 5 vertegenwoordigsters. Verena Sens turnde zich, ondanks een lichte voetblessure naar het goud. Zij deed dit door uitstekende oefeningen op alle onderdelen, waarbij vooral haar balkcijfer met 13.15 bijdroeg aan de eindoverwinning. In baan 2 was Megan Jacobs de hoogst geklasseerde TCW-turnster met een 8e plaats. Ook zij scoorde goed op balk (2e plaats) en vloer. Danielle Klinkhamer en Rosalie de Boer turnden dichtbij een top 10 klassering, maar maakten beiden helaas een fout op vloer.