Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek ensemble.
Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek ensemble. (Foto: aangeleverd)

Onder de Linden: Dokwerk Saxophone Quartet

MIDDENBEEMSTER - Is er iets beters dan met Bach te beginnen? Hoewel de saxofoon er nog niet was toen Johann Sebastian Bach zijn Italiaanse Concerto heeft geschreven, heeft het saxofoonkwartet bewezen een fantastisch medium voor zijn muziek te zijn. Je kunt het op zondag 5 december zelf ervaren bij Onder de Linden middels het Dokwerk Saxophone Quartet.

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble, opgericht in 2019. Oorspronkelijk vanuit vier verschillende hoeken van de wereld hebben de vier leden Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva elkaar gevonden in het cultureel vibrant Amsterdam, waar ze momenteel studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij de Nederlandse saxofoon coryfee Arno Bornkamp. Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden bezoeken zij masterclasses in de hele wereld.

Onlangs bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van de Internationale Competitie "Vítor Santos" in Portugal, heeft het Dokwerk Saxophone Quartet nu het aanbod gekregen om hun debuut CD op te nemen. Ruimdenkend en helder streven ze ernaar een constante plek te vestigen voor het klassiek saxofoonspel, in de muziek van vandaag en morgen!

Aanvang 11.00 uur. Entree € 9,00. Reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl Onder de Linden Beemster, Middenweg 150 in Middenbeemster.