Cedric en Vasco, hier met chauffeur Andre Dijkstra, hebben op het scherm in de cabine gezien wat er achter de auto gebeurt. En via de walkie talkie met collega's van Andre gesproken.
Cedric en Vasco, hier met chauffeur Andre Dijkstra, hebben op het scherm in de cabine gezien wat er achter de auto gebeurt. En via de walkie talkie met collega's van Andre gesproken. (Foto: Han Giskes)

'Vuilnismannen' houden Fonteinen- en Baaienbuurt spic en span

Vervolg van voorpagina

Het gezin Boom bestaat verder uit vader Michael en dochter Quirine (5). Of de jongste telg ook uit hetzelfde hout gesneden is als haar beide broers valt nog af te wachten. "Hoe jong ze nu nog is, maar ook Quirine is hartstikke trots op de mannen", aldus Michael.

Ineens stond André Dijkstra met de vuilnisauto voor de deur

Severien besloot dezer dagen de stoute schoenen aan te trekken en in aansluiting op de afspraak met deze krant de gemeentereiniging te vragen of het mogelijk was iets extra's te organiseren voor Cédric en Vasco. Het gevolg was dat André Dijkstra, een van de chauffeurs op de vuilnisauto die zijn vaste route in de wijk heeft, ineens voor de deur stond en beide broers uitnodigde om eens nader kennis te maken met zijn werk en de mogelijkheden van en in de vuilniswagen.

"Ik zie de broers altijd al van verre aan het vegen en doen. Ik zie ze dan ook als mijn collega's. Het is toch geweldig wat deze mannen doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat de buurtbewoners intens blij zijn met de jongens. En wij niet minder, want het scheelt ons een hoop werk", zegt Dijkstra.

De jongens waren in hun element, mochten communiceren via de walkie talkie en kregen volop uitleg over de vuilnisauto

Intussen vuurden Cédric en Vasco de ene na de andere vraag op hem af, mochten ze communiceren via de walkie talkie en kregen ze gedurende drie kwartier volop uitleg over de werking van de vuilniswagen. Severien: "Een grote pluim voor de gemeentereiniging in Purmerend. Dat ze hieraan wilde meewerken vinden we geweldig. Vanaf het eerste moment dat ik contact zocht heb ik alleen maar vriendelijkheid en meedenken ervaren. Dat is toch bijzonder!"

Als we Cédric en Vasco Boom min of meer naar de bekende weg vragen wat ze later willen worden, roepen ze in koor: "Vuilnisman". "Die wens hebben ze al een hele tijd en wie zijn wij om ze op andere gedachten te brengen. Vinden we prima. Ze moeten lekker doen wat ze zelf willen", aldus Severien Boom.


De Fonteinen- en Baaienbuurt in Weidevenne kan zich gelukkig prijzen met de schoonmaak- en opruimwoede van de broertjes Boom. "We staan volgende maand ook in de wijkkrant. Straks worden we nog bekende Purmerend en vragen mensen ons om een handtekening", zegt Vasco tot slot. 

De klus is weer geklaard. Volgende week trekken de mannen er weer op uit om de wijk schoon te houden.