Altijd gezellig, voorlezen uit 'Coco kan het!', voor het slapen gaan.
Altijd gezellig, voorlezen uit 'Coco kan het!', voor het slapen gaan. (Foto: Bibliotheek Kennemerland)

Nationale Voorleesdagen in teken Coco kan het!

REGIO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Deze feestelijke dagen wordt er in alle vestigingen voorgelezen uit het prentenboek van het jaar Coco kan het! van Loes Riphagen. Uiteraard met in achtneming van de dan geldende Corona-maatregelen. Bekijk alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen op www.bknw.nl/nvd.

20 t/m 30 januari bij Bibliotheek Kennemerwaard

De aftrap vindt plaats tijdens het Mini Peuterfestival in Geesthage in Castricum. Wethouder Ron de Haan leest de bezoekers voor uit Coco kan het! Ook geeft ‘Muziek op Schoot' een workshop voor kind en begeleider. In theater Cool in Heerhugowaard vindt vrijdag 22 januari het Voorleesfeest plaats. Uiteraard wordt er voorgelezen uit Coco kan het!. Aansluitend kan er worden gekozen voor een muziek- of dansworkshop. Voor alle activiteiten vragen we je aan te melden via www.bknw.nl/agenda.

Versterkt band

Samen een boek lezen versterkt de band met je kind. Het is bewezen dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen later betere leerprestaties hebben op school. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan er daarom vele voorleesmomenten op het programma in alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard. En worden er diverse activiteiten gehouden.

Tot 6 jaar gratis lid

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten en ontvangt het vingerpoppetje Coco kan het!. Kinderen die een activiteit bezoeken ontvangen ook het vingerpoppetje (zolang de voorraad strekt). Lid worden kan ook online via: www.bkwn.nl/abonnementen