Straks beperkt verkeer in centrum?
Straks beperkt verkeer in centrum? (Beeld en verslag: Aart Tóth)

Wordt het

CASTRICUM – We hadden het er al eerder over, het autoluw maken van de dorpskern Castricum door het doorgaand autoverkeer moeilijker te maken. Dat heeft alles te maken met het verkeersveiliger en leefbaarder maken van het dorpshart. Bijkomende reden is het veiliger maken rondom spoorovergang Beverwijkerstraatweg-Stationsweg. Via een computerverbinding was het voor belangstellenden mogelijk hun voorkeur uit te spreken over vier voorgestelde varianten. Van die vier zal er één als pilot worden uitgeprobeerd in februari/maart of maart/april. Na die proefperiode zal er pas een echte keuze gemaakt worden.

Variant 1?

Zo werden afgelopen dinsdag en woensdag de vragen en opmerkingen gesteld via een zoom-sessie, waar vooraf aangemelde belangstellenden hun mening en voorkeur kwijt konden. Vooraf waren rond de 300 uitnodigingen verstuurd. Gespreks-/projectleider was Marcel Arens. De keuzes waren vier varianten (varianten zijn te vinden op www.rodi.nl/castrcum

Eerste sessie

De eerste sessie werd bijgewoond door acht belangstellenden. Daarvan één bewoonster en een vertegenwoordiger van het Ondernemersfonds die ondernemers vertegenwoordigde.


lees verder op pagina 7