Afbeelding
(Foto: Rodi Media)

Drugspanden

UITGEEST - De burgemeesters van Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen hebben gezamenlijk met een aantal andere NH-gemeenten een nieuw beleid vastgesteld voor het sluiten van drugspanden.

In dit zogenoemde Damocles-beleid staat op welke wijze de burgemeester optreedt als drugs worden gevonden in panden. Vaak gaat het om een hennepkwekerij. De burgemeester kan een pand dan tijdelijk sluiten. Met het nieuwe Damocles-beleid benadrukken de gemeenten dat drugscriminaliteit niet getolereerd wordt. Het beleid in de gemeente Uitgeest is 1 januari 2021 in werking getreden.

Sociale huursector

Het nieuwe Damocles-beleid houdt nadrukkelijk rekening met de sociale huursector. Een sociale huurwoning gaat in beginsel niet langer dan drie maanden dicht als er drugs of een hennepkwekerij is aangetroffen. Onder het oude beleid kon een woning tot een jaar worden gesloten. Burgemeesters kunnen ook eerder een sociale huurwoning openen als er maatregelen zijn getroffen. Drugssluitingen leggen hierdoor minder druk op de krappe woningmarkt.


Illegale drugproductie gesignaleerd? Meld dit dan bij meld misdaad anoniem via tel. 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.