Links het stadsdeelkantoor en rechts toren 2 van Pulse.
Links het stadsdeelkantoor en rechts toren 2 van Pulse. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

Woontoren Pulse deels bewoond

NOORD - Woontoren Pulse op kavel 3N4 in het stationsgebied in Amsterdam-Noord is bijna klaar. Toren 1 is inmiddels opgeleverd. De eerste huurders hebben inmiddels hun intrek genomen in de woningen van de lage toren 1.

Woontoren Pulse bestaat uit twee torens met in totaal 219 middel-dure huurwoningen


De oplevering van de hoge toren 2 is in het voorjaar van 2021. Woontoren Pulse bestaat uit twee torens met in totaal 219 middel-dure huurwoningen. In de ruimtes op de begane grond oftewel de plint is ruimte voor kantoren en horeca. De oplevering van dit deel van het gebouw start begin 2021.


Toren 1 is de laagste toren en staat het dichtst bij het metrostation. De toren heeft 70 appartementen. De fietsenstalling is nog niet gebruiksklaar en daarom kunnen de bewoners zolang gebruikmaken van de metrofietsenstalling. Daarnaast telt toren 2 in totaal 149 appartementen.

Stapsgewijs

De aannemer is nu bezig met de laatste werkzaamheden. Zo is hij druk in de weer om de steigers te laten zakken. Tegelijkertijd plaatst de aannemer de aluminium kozijnen en werkt hij de gevels af. Met de stapsgewijze oplevering van het gebouw wordt ook de bouwplaats steeds kleiner.

Beperkt

In januari start de aannemer met het afbreken van de torenkraan bij toren 2. Eind januari of begin februari gaat ook het ketenpark weg. Er blijft nog een beperkte afzetting aan de voorzijde van de plint omdat daar nog enkele bouwwerkzaamheden zijn. Als het ketenpark weg is, wordt begonnen om die ruimte opnieuw te bestraten.