De nieuwe wandelgids.
De nieuwe wandelgids.

Trage Tochten om Amsterdam

REGIO - Routemaker Rutger Burgers beschrijft in een nieuwe wandelgids 15 prachtige wandelingen rondom Amsterdam. De gids ‘Wandelen in Groot Amsterdam' leidt wandelaars voor 7 procent over onverharde grond.

Rutger Burgers ontwerpt al jarenlang de mooiste wandelingen

Routemaker Rutger Burgers woont in Amsterdam en ontwerpt al jarenlang de mooiste wandelingen. Deze keer is hij niet naar de Veluwe of de Achterhoek gereisd maar gewoon zijn voordeur uitgestapt en rondom Amsterdam op verkenning gegaan.

Hij stelde een wandelgids samen met 15 Trage Tochten onder de rook van Amsterdam.

Puzzelen

Het zijn wandelingen met zandpadgarantie. Dat wil zeggen dat ze minstens 70% over onverharde ondergrond lopen. Het was rond de hoofdstad best wel even puzzelen om aan dat criterium te voldoen.

Maar Rutger Burgers is daar goed in geslaagd.

Kennemerland

Hij toog naar Waterland, naar de duinen van Kennemerland maar ook naar de Gooise landgoederen. En ook bij de vier Stadse Tochten in deze wandelgids hebben wandelaars vrij baan, onverhard waar mogelijk.

Wandelaars hebben vrij baan, onverhard waar mogelijk

Rutger Burgers is een door de wol geverfde route-maker. De afgelopen decennia bracht hij samen met Rob Wolfs in heel Nederland de mooiste wandelpaden in kaart. Hun Trage Tochten zijn inmiddels een begrip in de wandelwereld.

De wandelgids is voor 16,95 euro te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Meer informatie via: www.gegarandeerdonregelmatig.nl.