Het wordt volgens de VVD weer tijd om elkaar te ontmoeten.
Het wordt volgens de VVD weer tijd om elkaar te ontmoeten. (Foto: Anemone123 via Pixabay)

VVD Nieuw-West heeft wel wat punten voor op de agenda van 2021

NIEUW-WEST Met een blik op de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen stadsdeelcommissies over een jaar, gaat de VVD in Nieuw-West vol goede moed het nieuwe jaar in.

De VVD wil een vooronderzoek starten met betrekking tot de vele auto’s die gebruik maken van de Sloterweg

''Wij komen in 2021 weer voor de belangen van onze bewoners op. Het afgelopen jaar is niet zo verlopen zoals wij ons allen gewenst hadden. De coronacrisis heeft ons allen parten gespeeld, het leven is voor ons allen drastisch veranderd", resumeert de partij op.

De VVD heeft een aantal onderwerpen voor dit jaar op de agenda, zoals de verkeersveiligheid. De partij wil een vooronderzoek starten met betrekking tot de vele auto’s die gebruik maken van de Sloterweg. De verkeersdruk voor de Sloterweg is te hoog en de veiligheid voor fietsers en voetgangers komt hierdoor in het geding. De VVD pleit er voor om versneld de snelheid terug te brengen van 50 naar 30 kilometer.

"Met het verkeersonderzoek willen wij het dagelijks bestuur van ons stadsdeel bewegen nu eens te starten met een totaal verkeersstroomonderzoek voor geheel Nieuw-West. Met als speerpunt de verkeersdruk en de toestroom van verkeer in beeld te brengen van de Sloterweg. Maar ook Meer en Vaart en de Pieter Calandlaan krijgen meer verkeer te verwerken dan zij mogelijk aankunnen! Het voorstel dat nu voor ons ligt in “Autoluw Nieuw-West”, met hapsnap-aanpassingen waarvan wij niet kunnen inschatten wat de consequenties zijn, is nog onvoldragen. Zonder inhoudelijke onderbouwing waarop dit plan is gebaseerd en zonder uitvoerig overleg met de bewoners uit alle betrokken buurten, is de VVD hier fel op tegen", aldus de partij.

Aandacht voor veiligheid.

"De aandacht voor de veiligheid zal ook jaar voor alle gebieden onverminderd van kracht moeten zijn. Wij hebben veel gevallen gehad met overvallen en plofkraken. Mogelijk doordat wij nu allemaal veel thuis zijn en thuiswerken, blijken er minder woninginbraken te zijn."

Bij de aandacht voor de veiligheid noemt de VVD de Wildemanbuurt/Osdorperban in het bijzonder. Met de opening van 'Station Wildeman' in de oude Kreamerschool zal dit centrum voor 2021 een belangrijke veiligheidsbijdrage gaan leveren aan de buurt. Station Wildeman heeft een laagdrempelige ingang voor jong en oud, met als doelstelling dat jongeren hier elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Voor de ouderen biedt het de gelegenheid hier samen te komen en dit zal zeker de gemeenschapsvorming versterken.

Kunst en Cultuur

"In Geuzenveld hebben wij gelukkig mede door de inzet van de Stadsdeelcommissie de gemeenteraad kunnen overtuigen de OBA hier open te houden en gelukkig is in Overtoomse Veld een nieuwe bibliotheekvestiging geopend. Wij vinden de OBA is een belangrijke schakel voor alle studerenden en ook met betrekking tot gelijke kansen voor onze opgroeiende jongeren kan de OBA veel betekenen."

"Deze maand zal het monument op het Joop Woortmanplein weer worden hersteld. Zo zal het idee van bewoners dat de VVD-fractie heeft ondersteund, om de straatnamen van onze verzetsstrijders een gezicht te geven en een herdenkingstableau te plaatsen op het Joop Woortmanplein, met de namen van al onze verzetshelden, worden uitgewerkt", zo voorspelt de VVD.

In het kader van 'zet Nieuw-West op de kaart', wil de VVD met het voorstel komen om het kaartje met kunstobjecten uit Osdorp nieuw leven in te blazen. "Graag zien wij dat het wandel- en fietskaartje met hierop de kunstobjecten uit Osdorp uitgebreid wordt met alle monumenten en bezienswaardigheden uit heel Nieuw West, zodat er voor alle bewoners uit hun directe omgeving informatie beschikbaar komt', aldus de VVD.

Bewoners de ideeën hebben of de VVD-fractie willen ondersteunen, kan een mailtje sturen naar de fractievoorzitter: h.van.der.straeten@amsterdam.nl.