Weer eens iets anders: buiten trainen voor de turnclub.
Weer eens iets anders: buiten trainen voor de turnclub. (Foto: Han Giskes)

Sportclubs in Purmerend helpen elkaar door de lockdown heen

PURMEREND - De nieuwe lockdown noopte de sportclubs in Purmerend tot aardig wat creativiteit. En samenwerking. Sinds deze week traint Turncentrum Waterland, dat normaal onderdak heeft in de Beuk, op het terrein van de NEA Volharding. Het is beperkter dan binnen trainen maar twee keer per week zijn de kinderen in ieder geval weer even bij elkaar. “Wij zijn hier ontzettend blij mee.”, aldus trainer/bestuurslid Liesbeth Klinkhamer.

“Toen er niet meer binnen mocht worden gesport moesten we natuurlijk een oplossing zoeken. We zijn direct die eerste week al begonnen met online trainen, binnen no time hadden we het programma op poten. Voor de locatie heeft Spurd ons geholpen en al snel contact gelegd met NEA Volharding. Nu doen we een combinatie van online en buiten trainen. Wanneer de atletiekgroep niet traint kunnen we daar twee keer per week van de baan gebruik maken, als het weer het toelaat natuurlijk.”


Niet alleen sporten in de kou was wat omschakelen maar ook het trainen met beperkte middelen. Liesbeth: “We hebben wat klein materiaal mee genomen, maar doen voornamelijk loop-, kracht- en leningheidstrainingen. Het is gewoon heel fijn dat dat kan en dat we ze toch een beetje in vorm kunnen houden. Dat laatste geeft weer een stukje groepsbinding, wat natuurlijk ook heel belangrijk is. En voor de trainers is het wat makkelijk in het aanwijzingen geven dan online. Dus gegeven de omstandigheden is dit een geweldige oplossing. En het is mooi dat de sportclubs op deze manier kunnen samenwerken zodat er tijdens de lockdown toch een mogelijkheid tot sporten is voor de jeugd.”