Afbeelding
(Foto: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord)

Vuurwerkverbod? kapotte afvalbakken en spoor van afval door Enkhuizen

SED-GEMEENTEN - Ook al gold er een vuurwerkverbod, deze Oud en Nieuw werd er nog flink geknald. Ook in de binnenstad van Enkhuizen werd rond middernacht geknald en was er siervuurwerk te zien. Ondanks dat feit kregen de ambulance- en brandweerhulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord minder meldingen dan bij de vorige jaarwisseling. Er waren dit jaar opvallend minder branden: 36, vorige jaarwisseling waren dat er 99.

Wel veel knallen, maar minder branden deze jaarwisseling

In Enkhuizen was het een rustig Oud en Nieuw voor de brandweer post Enkhuizen. Even na elf uur kwam de brandweer in actie voor een afvalbrand in de buurt van het tankstation Tinq op de Piet Smitstraat. Een aantal banden lagen op straat die geblust werden met één straal hoge druk. Tegen drie uur 's nachts rukte de brandweer uit voor een hinderlijke lucht op het Poortland. Uit metingen bleek niets.

Minder incidenten

De dagen na de jaarwisseling vielen vooral de volle en kapotte afvalemmers op die door heel Enkhuizen een spoor van afval achterlieten. De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 190 incidenten te verwerken, in de tijd tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 269 incidenten.

Emile Roemer, naast waarnemend burgemeester van Alkmaar ook voorzitter van de veiligheidsregio, spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners, gemeenten en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan het veilig verloop van de jaarwisseling. Hij is vooral trots dat – op een kleine groep na – mensen zich in deze moeilijke periode aan de afspraken hebben gehouden, om in deze fase van de pandemie de zorg niet nog verder te belasten.

Niets opvallends

Totaal aantal incidenten (ambulance plus brandweer) in de SED-gemeenten, tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari, waren als volgt: voor Stede Broec 7, voor Drechterland 6 en voor Enkhuizen 6. Of dit voor onze regio ook minder is dan vorig jaar kon de woordvoerder niet zeggen. In elk geval zijn er geen opvallende incidenten gemeld.

Brandweer in actie

Even na elf uur werd de brandweer Enkhuizen in actie voor een afval brand in de buurt van het tankstation Tinq op de Piet Smitstraat. Een aantal banden lagen op straat die geblust werden met één straal hoge druk. Tegen drie uur 's nachts rukte de brandweer uit voor een hinderlijke lucht op het Poortland. Uit metingen bleek niets. De dagen na de jaarwisseling werd Enkhuizen opgeschrikt door een plofkraak.