Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood)

Grote schade plofkraak

ENKHUIZEN - Rond half vijf afgelopen maandagochtend vond bij de vroegere Rabobank aan de Molenweg in Enkhuizen een plofkraak plaats. Bewoners hoorden een harde knal en even later reed een motorscooter weg richting De Zuider Boerenvaart. Door de ontploffing liep ook het gebouw zelf schade op.

Via Burgernet liet de politie al vrij snel weten dat één verdachte een donkere spijkerbroek en een zwarte jas met capuchon droeg. De betrokken motorscooter was driewielig, met een dubbelwiel aan de voorzijde. Volgens getuigen vertrokken twee verdachten in de richting van de Westerstraat.

Ontruiming

De plofkraak betreft een automaat om geld te deponeren, een zogenoemde afstortkluis voor ondernemers. Door de klap is de kluis zwaar beschadigd. Delen van de kluis zijn door de klap losgeraakt en weggevlogen. Hierdoor raakten een ruit van een winkel en twee geparkeerd staande auto’s beschadigd. Meteen na de plofkraak werden een aantal woningen ontruimd. De politie stelt een nader (forensisch) onderzoek in

Oproep voor getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de plofkraak en is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Politie zoekt getuigen.
Zwaar vernielde stortautomaat Molenweg in Enkhuizen.