Op speelse manier minder mobiele ouderen de lol van digitale technologie laten ervaren.
Op speelse manier minder mobiele ouderen de lol van digitale technologie laten ervaren. (Foto: Pexels/Oleg Magni)

Vacature vrijwilligers SeniorLAB

REGIO - Voor het project SeniorLAB zijn de Westfriese Bibliotheken, waaronder de bibliotheken in Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland, op zoek naar vrijwilligers die op een luchtige en speelse manier, minder mobiele ouderen de lol van digitale technologie kunnen laten ervaren. Met ondersteuning vanuit de bibliotheek voert de vrijwilliger zelfstandig activiteiten uit bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of de bibliotheek.

Daarbij kan het gaan om een kennismaking met robotkatten, virtual reality brillen, een selfie maken of een training Klik & Tik op locatie. Plezier speelt een belangrijke rol om de angst van digitalisering onder de doelgroep te verminderen. Omdat vrijwilligers nauw contact hebben met de doelgroep spelen zij een actieve rol in de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Alle inwoners van West-Friesland hebben te maken met een snel veranderende maatschappij.

Toegankelijk

Voor een inclusieve samenleving is het essentieel dat alle (technologische) vernieuwingen voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Maar ook dat alle inwoners naar vermogen kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving.

Aanmelden

Wat wordt gevraagd? Mensen met affiniteit met de doelgroep, die het belang van digitale technologie zien en het leuk vinden om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. De bibliotheken ontvangen dan graag de aanmelding op deze vijwilligersvacature. Voor meer informatie over het SeniorLAB of om voor de aanmelding kan contact opgenomen worden met Marloes van Manshanden via mmanshanden@westfriesebibliotheken.nl.

Iedereen mee met snel veranderende maatschappij.