Afbeelding
(Foto: JB/RM)

Column Atti-Smit-Ran

Winkelen

Boodschappen doen, voor een deel van ons hartgrondig, bah!

Veel voorstanders vinden "shoppen"gezellig of heerlijk. Ik denk dat ik tot de laatste winkelbezoekers behoor die met tegenzin richting het winkelcentrum gaat en vervolgens heerlijk loop te wandelen! Door het slechte zien zit het winkellijstje in mijn hoofd en is er verder ruimte voor: oh leuk of voor dat er om vraagt, om opgegeten te worden.

Lieve beneden buren kwam ik ook in de Vomar tegen. Eigenlijk alleen de buurman. Op mijn vraag waar zijn vrouw was, zei hij met een harde Amsterdamse humor: " Die heb ik net in het schap gelegd voor de verkoop!" Ik weet dat Roel en Nelly heel veel van elkaar houden; anders had ik dit nooit vermeldt! Het vak waar altijd aanbiedingen liggen, kom ik altijd toevallig tegen. Ik weet nooit precies waar het is. Deze keer vond ik iets heel erg leuks. Voordat ik jullie vertel wat het is, een kleine uitleg! Lekker lui naar de TV kijkend zeggen mijn benen, "dag met je handje"en worden steeds kouder. En laat ik nu in het schap van de Vomar de oplossing vinden. Een legging van zacht materiaal, maar in tijgerprint!

Echt iets voor een jonge vrouw! Dus niet voor mij. Zou ik ermee op straat lopen, zou men achter mij zachtjes fluiten en aan de voorkant zich van schrik verslikken? Maar lieve mensen; ik loop in mijn tijger niet buiten! Ik heb de vrolijke tijgerlegging voor een klein prijsje gekocht en heerlijke warme benen. 's Avonds, wanneer ik niemand verwacht, tijger ik als een tevreden mens, lekker door mijn woning. Door zo'n simpele impulsieve aankoop, in een uitgekiend plekje van de winkel, kwam ik tot een simpele overweging. Tevredenheid zit diep van binnen! Het heeft niets te maken met groot en veel. Blij zijn met de mensen om je heen en natuurlijk met jezelf. Van tijgerlegging tot filosoof is maar een kleine sprong!