Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ontdek je carrière in techniek via Nova College Scheepvaart

(Advertorial)

REGIO - Met een scheepvaartopleiding kun je zowel aan de wal als aan boord van een zee- of binnenvaartschip carrière maken. Je werkt in een innovatieve sector met moderne elektronische apparatuur en geavanceerde computer- en communicatiesystemen. Je krijgt te maken met grote en soms ingewikkelde projecten. Elke dag haal je het beste uit jezelf in een internationaal speelveld.

Vanaf het vmbo of havo ben je welkom, zeker met wiskunde en/of nask in je profiel. En als je op de mavo niet graag naar school gaat, voel je je in het beroepsgerichte onderwijs waarschijnlijk juist beter op je plek dan op de havo. Jongeren die altijd al droomden van varen komen al naar IJmuiden, maar nu vinden ook twijfelaars de school met innovatief onderwijs en moderne studentenhuisvesting. Bij Scheepvaart ontwikkelen studenten een stevige basis waar ze hun hele leven profijt van hebben. De scholen in Harlingen en IJmuiden bestaan respectievelijk 202 jaar en 115 jaar en zijn ontstaan vanuit de behoefte van rederijen aan goed opgeleid personeel.

Fundament

"De jongens en meiden bouwen hier hun fundament voor de toekomst, zowel voor op het water als aan de wal", zegt Arjan Nieuwenhuizen, directeur Scheepvaart, Transport en Logistiek. Nieuwenhuizen: "Wij geloven in een leven lang ontwikkelen. Daarom bieden wij naast beroepsopleidingen ook bedrijfsopleidingen, trainingen voor professionals en zij-instromers die (willen) werken in de handelsvaart, binnenvaart, rondvaart, waterbouw en visserij. In welke fase iemand in het leven ook is, we focussen op competentieontwikkeling en mogelijkheden."

Meld je aan voor online Open huis IJmuiden zaterdag 9 januari. Ontdek je mogelijkheden tijdens online Open huis, meld je aan voor de digitale meetings. Kijk op novacollege.nl/scheepvaart