Voor kinderen van elke leeftijd hebben de opvoedadviseurs van het CJG kennis en advies in huis.
Voor kinderen van elke leeftijd hebben de opvoedadviseurs van het CJG kennis en advies in huis. (Foto: Stockfoto)

Schroom niet, zoek hulp bij opvoedvragen

HEERHUGOWAARD - Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Vooral niet in deze tijd, waar we allemaal (en dus ook onze kinderen) geraakt worden door de gevolgen van de coronacrisis. Zit jij met je handen in het haar omdat je dochter ondanks de lockdown toch wil afspreken met een groepje vrienden? Heeft je zoon van acht last van faalangst omdat hij het volgen van online lessen moeilijk vindt? Of luistert je peuter heel slecht en kan opa of oma ook niet bijspringen? Schroom dan niet om hulp in te roepen van het opvoedspreekuur bij het SociaalPlein en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Opvoedadviseurs Petra van der Erve en Mieke van Vleuten van Het Sociaalplein Heerhugowaard en opvoedadviseur Helma Langedijk van het CJG Langedijk geven aan dat zij óók in deze moeilijke tijd klaar staat om vragen van ouders over de opvoeding van hun kind(eren) te beantwoorden en ouders bij te staan in de opvoeding. Petra: “Naar ons toekomen is voor veel mensen echt een huizenhoge drempel, want het probleem is nog net niet heel erg, maar wel verstorend in hun gezinsleven. Vaak zie je dat bij de jeugd en gezinscoaches problemen binnen komen die een lange aanloop hebben gehad.”

Opvoeden is leuk, maar zeker in coronatijd niet altijd even makkelijk

Voor iedere leeftijd

Het opvoedspreekuur is er voor (ouders van) kinderen van alle leeftijden. "Het is een rijk scala aan vragen, onzekerheden en hindernissen waar mensen tegenaanlopen. En nu met de lockdown is er ook weer een hele andere situatie,” vertelt Mieke. Onderwerpen die bij het opvoedspreekuur voorbij komen zijn heel divers, van onzekerheid en angsten tot pesten en van slecht luisteren tot omgaan met boosheid. Petra: "Ook kunnen mensen zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of puber. Hoe begeleid je dat als ouder? Klopt je inschatting? Hoe stel je grenzen en bied je structuur zonder dat de sfeer slecht wordt?” Indien de ouders het willen zijn kinderen ook welkom op het spreekuur. Mieke: "Voor iedere leeftijd hebben wij onze kennis in huis. Bij ons staat vertrouwen voorop en alles wordt in goed overleg met elkaar gedaan. Ons spreekuur is bovendien helemaal gratis. Neem contact met ons op. Wij denken met je mee!”


Bij het opvoedspreekuur kun je vijf dagen in de week terecht voor steun en advies over de opvoeding en ontwikkeling van je kind. Maak een afspraak via positiefopvoeden@ggdhn.nl of bel 088-0100555. In verband met de lockdown vinden de meeste afspraken online plaats. Kijk voor tips over ‘opvoeden en corona' en een cursus positief opvoeden op

www.positiefopvoeden.nl.