Burgemeester Blase wenst alle Heerhugowaarders een gelukkig en gezond 2021.
Burgemeester Blase wenst alle Heerhugowaarders een gelukkig en gezond 2021. (Foto: Richard Rood/ archief)

Geen receptie maar online Nieuwjaarswens van burgemeester Blase

'Beste inwoners van Heerhugowaard,

Normaal gesproken hebben we aan het begin van het jaar een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Honderden inwoners van onze gemeente komen dan naar het gemeentehuis toe. Verenigingen, kerken, iedereen is welkom. U loopt dan over een rode loper en ik sta, aan het einde van de rode loper, u op te wachten om een hand te schudden en om u even in de ogen te kijken, elkaar het beste te wensen. Maar dat zit er dit jaar niet in vanwege corona.


Normaal gesproken gaan we dan ook met elkaar - nadat mijn medewerkers een beetje onrustig zijn geworden, omdat het te lang duurt - naar de raadzaal en houd ik een toespraak. Dan kijk ik ook meestal terug op het afgelopen jaar. Dan bespreek ik wat de inzet is geweest van de gemeenteraad en van de wethouders.


Want op zich is toch wel goed om te benoemen dat onze wethouder Bert Fintelman met de gemeenteraad bezig is om de begroting ook weer op orde te krijgen. En het Rijk, de Rijksoverheid, geeft veel minder geld dan we nodig hebben voor de jeugdzorg. En daar is wethouder John Does met alle partijen, in het veld heet dat, mee bezig om de jeugdzorg goed op orde te hebben en te houden.

'Houd u vooral moed en hoop'

Wethouder Annette Groot is heel intensief bezig met Centrumwaard, om met ondernemers en inwoners een betere toekomst voor te verzorgen. En Monique Stam is de onvolprezen wethouder die in het Stationsgebied met ondernemers en inwoners probeert daar weer een nieuw gezicht aan te geven. Kortom; allerlei ontwikkelingen die door zijn blijven gaan, ondanks corona. En ook het volgend jaar worden voortgezet.


Maar we kunnen natuurlijk niet om corona heen. En ook in nieuwe jaar is corona nog steeds onder ons. Nou geeft gelukkig het vaccin de hoop op dat het virus kan gaan uitdoven. En ik hoop ook dat we tegen de zomer toch op een andere manier met elkaar in gesprek zijn. Maar vooralsnog; houd u vooral moed en hoop. En blijf het zo goed oppakken als dat u in Heerhugowaard met elkaar doet.

'Blijf uw dromen blijft najagen en nastreven zoals u dat altijd hebt gedaan'

Ondertussen werken we in 2021 ook door aan de fusie met onze buurgemeente Langedijk. U weet, volgend jaar per 1 januari bestaat deze gemeente niet meer in deze vorm, maar zijn we één nieuwe gemeente geworden. Tenminste, als de Tweede Kamer die beslissing neemt de komende weken. Daar hopen we natuurlijk op, dat dat gebeurt. Want dan kan die samenvoeging goed doorgaan. Die leidt dan ook tot verkiezingen in november en op 1 januari tot een nieuwe gemeente.


Kortom, ontwikkelingen te over, maar natuurlijk vooral belangrijk dat ik u en de uwen het goede wens. En ook een goede gezondheid wens in deze tijd. En ook dat uw dromen blijft najagen en nastreven zoals u dat altijd hebt gedaan.


Een goed 2021 namens het gemeentebestuur.'


Groet, Bert Blase