Katstra: 'De verschillende vaccins die wij gaan gebruiken zijn allemaal effectief en betrouwbaar.'
Katstra: 'De verschillende vaccins die wij gaan gebruiken zijn allemaal effectief en betrouwbaar.' (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Groep die twijfelt wordt kleiner'

Vervolg van de voorpagina

De vaccinatiebereidwilligheid onder Noord-Hollanders is normaal gesproken al best hoog, hoger dan het landelijk gemiddelde. Een onderzoek van GGD Hollands Noorden van begin december laat zien dat 55 procent zich zeker wil laten vaccineren. Dertien procent geeft aan zeker geen vaccin te halen en zo'n dertig procent twijfelt nog. Ondertussen zijn we een maand verder en wij merken dat de groep mensen die twijfelt kleiner wordt. De bereidwilligheid stijgt gelukkig. Dat heeft te maken met het feit dat er nu meer informatie is over het vaccin. Stukjes onduidelijkheid en onzekerheid zijn weggenomen. Net als bij andere vaccins zijn de veiligheidseisen heel streng. Als er twijfels over zijn, mag een vaccin nooit toegelaten worden in Nederland. De verschillende vaccins waarmee wij gaan vaccineren zijn allemaal even effectief en betrouwbaar, daar ben ik van overtuigd. Ik heb het volste vertrouwen in de wetenschap."


Meer weten? Zeven belangrijke vragen over de vaccinatie tegen het coronavirus worden beantwoord op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-

vaccinatie/vraag-en-antwoord .