Ook in de Hoge Hop werden ouderen verblijd met een robot-knuffeldier.
Ook in de Hoge Hop werden ouderen verblijd met een robot-knuffeldier. (Foto: aangeleverd)

Interactief robot-gezelschap voor ouderen in Hoorn

ZWAAG - Stichting Dromehof organiseert weer een leuke actie voor de ouderen in de regio. De stichting reikt interactieve robothonden en -katten uit aan ouderen in verpleeghuizen om hen gezelschap te houden in deze moeilijke tijd. De robots maken geluid, hebben een rustgevende hartslag en hebben ingebouwde sensoren die reageren op aaien, knuffelen en beweging.

Er zijn al drie robot-knuffeldieren uitgereikt en nog drie hebben al een bestemming. Intussen zamelt Dromehof geld in voor het aanschaffen van deze robots, zodat nog meer ouderen verblijd kunnen worden.

Omdat de kringloopwinkel van de stichting momenteel gesloten is, vraagt Dromehof om donaties. Ook een bijdrage leveren aan deze actie? Maak dan een bedrag naar keuze over op rekeningnummer NL73 INGB 0006763098 t.n.v. Stichting Dromehof. Graag onder vermelding van 'Donatie robots'. Honderd procent van het bedrag wordt besteed aan deze actie. Inmiddels is er 435 euro gedoneerd door diverse organisaties en personen. Van dit bedrag kunnen al ten minste twee extra robots worden aangeschaft.

De kringloopwinkel van Dromehof is nog wel toegankelijk voor mensen die tweedehands spullen willen komen brengen. Dit kan zeven dagen in de week. Alles is welkom behalve grote meubels en onverkoopbare artikelen. De winkel bevindt zich op De Oude Veiling 22 in Zwaag.

Stichting Dromehof reikt interactieve robothonden en -katten uit aan ouderen in verpleeghuizen.