Sinds 2015 zijn wolven helemaal terug in Nederland.
Sinds 2015 zijn wolven helemaal terug in Nederland. (Foto: Pixabay)

Wolven terug in Nederland

HOORN - Leo Linnartz geeft maandag 11 januari bij KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland een ZOOM-lezing over de wolf in Nederland.

Sinds 2015 zijn wolven helemaal terug in Nederland. En hoewel het er nog maar weinig zijn, neemt hun aantal gestaag toe. Niet alleen zijn er de afgelopen twee jaar jongen geboren op de Veluwe, ook neemt het aantal territoria van nog partnerloze wolven toe. Momenteel zijn dit er vier. Ook net over de grens in Belgiƫ zijn bij Leopoldsburg jonge wolfjes geboren en ter hoogte van Drenthe zijn er vier wolventerritoria vlak over de grens met wolvenparen en -roedels. En dit is pas het begin.

Leo Linnartz is wolvenexpert en laat zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze naar Nederland en Belgiƫ komen om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Tot slot legt Leo uit wat de komst van de wolf voor de mens betekent. Zijn wolven gevaarlijk, moet ik mijn huisdieren beschermen en hoe dan? Vragen die een antwoord krijgen tijdens deze interactieve lezing.

De lezing start om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Wie de ZOOM-lezing wil volgen, kan een link opvragen bij J.P. de Krijger via e-mailadres n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl .