Otto Wijnen en zijn team hebben al een aantal mooie online producties mogen verzorgen.
Otto Wijnen en zijn team hebben al een aantal mooie online producties mogen verzorgen. (Foto: Carmen Hogg)

Ook Otto Wijnen uit Hoorn gooit het roer om

HOORN - Ondernemers die het roer omgooien: een veelvoorkomend verschijnsel in deze bizarre tijden. Dat geldt ook voor Otto Wijnen uit Hoorn. "2020 zou een topjaar worden! De eerste maanden waren gevuld met een leuke mix van opdrachten: als spreker op congressen en als sprekerstrainer en coach", vertelt Otto. "De lockdown hakte er dan ook hard in en met de nieuwe baan als thuisonderwijzer raakte ik behoorlijk gefrustreerd: ik wilde mezelf online profileren maar ik had noch de tijd, noch de motivatie. Want het was zéér de vraag hoe ik ooit nog een inkomen zou kunnen verdienen nu congressen en fysieke trainingen pas in het nieuwe jaar mogelijk leken."

'Zo triest als het jaar begon, zo glorieus is hij geëindigd'

Gelukkig werd Otto gevraagd om een online talkshow technisch te ondersteunen. "Ik heb namelijk een opleiding in audio- en video gehad én een complete webinarstudio. Deze aanvraag dwong me mijn kennis op het gebied van het streamen van online events verder te verdiepen."

Mooie producties

Het succes van die talkshow bracht meer aanvragen met zich mee en inmiddels hebben Otto en zijn team van freelancers een aantal mooie producties mogen verzorgen: meerdere talkshows en ALV’s (algemene ledenvergaderingen) vanuit de studio én op locatie (zie foto), quizzen, technische ondersteuning bij online trainingen en de uitzending van de presentatie van de Best Event Awards (wereldwijd!). "Maar ook de kick-off voor HAN.nl waarbij we in negen shows maar liefst vijfduizend HAVO-leerlingen op weg hielpen met hun profielkeuze."

Nieuw label

"Het roer is om. Zo triest als het jaar begon, zo glorieus is hij geëindigd. De studio is vernieuwd met robotcamera’s, krachtige computers en videomixers en ik help nu opdrachtgevers bij het omzetten van hun event of training naar een interactieve, effectieve online versie. Plus het faciliteren daarvan. Deze week registreerde ik daarom het nieuwe label onlineevents.studio."

Kijk dus voor meer informatie op www.onlineevents.studio