Het team van Wender Mediation bestaat uit Maartje van Diepen en Kitty Sinnige, geregistreerd MfN-mediators, met veel ervaring in het begeleiden van echtscheidingen.
Het team van Wender Mediation bestaat uit Maartje van Diepen en Kitty Sinnige, geregistreerd MfN-mediators, met veel ervaring in het begeleiden van echtscheidingen. (Foto: aangeleverd)

Mediation bij scheiden

HOORN - Wender Mediation begeleidt de volledige scheiding en helpt om zaken rond het uit elkaar gaan goed te regelen, in jullie eigen tempo. Of er nu sprake is van een conflict of niet. Want mediation is echt niet alleen voor die situaties waarin jullie er samen niet uitkomen. Een professioneel bemiddelaar is er voor jullie beiden en helpt jullie met het uitzetten van de juiste koers.

Wender Mediation: toegankelijk en deskundig

Wender mediation begeleidt de volledige scheiding op een toegankelijke en deskundige manier, waarbij het afhandelen van de scheiding tijd en aandacht krijgt, maar niet onnodig lang duurt. We helpen bij het bespreken en besluiten, en waar nodig sturen we bij. Maar: zonder het roer over te nemen. De term mediation zegt niet iedereen meteen iets. Bij (echt)scheidingen en relatie-beëindiging is mediation in de afgelopen jaren een zeer effectieve manier gebleken om uit elkaar te gaan. Wat zijn de zes voordelen?

1. Uitkomst voor allebei: het doel bij mediation is dat beide partijen tevreden zijn met de uitkomst, dus geen winnaar en verliezer.
2. Sneller: een scheiding via advocaten kan soms vele jaren duren. Bij mediation kan het zo snel gaan als gewenst, wat kan betekenen dat alles binnen enkele maanden geregeld is.
3. Regie: bij mediation besluiten partijen zélf over de uitkomst, voor hun kinderen, financiën en juridische zaken. Dus geen rechter die moet beslissen wie er 'gelijk' krijgt.
4. Voordeliger: mediation is vaak veel voordeliger dan gedacht wordt. De tarieven van mediators liggen gemiddeld genomen duidelijk lager dan van advocaten. Daarnaast kunnen veel mediators ook 'pro-deo' werken en dan vallen de kosten nog eens fors lager uit.
5. Minder mensen betrokken: omdat een (echt)scheiding meerdere vlakken (financieel, juridisch, pedagogisch) raakt, moet er soms bij meerdere disciplines hulp worden gezocht. Bij mediation is het vaak één persoon die het hele traject overkoepelend begeleidt.
6. Ruimte voor extra aandacht: bij mediation ligt de focus niet alleen op afspraken die voor nu werken, maar ook voor later. Is er extra uitleg nodig over alimentatie? Een verdiepend gesprek over behoeften van een kind? Mediation biedt hiervoor ruimte.

Wender Mediation, Van Dedemstraat 6 in Hoorn. Telefoon: 0228-235000. E-mail: info@wendermediation.nl .