Op 15 januari start het vaccineren bij de XL-teststraat  Schiphol.
Op 15 januari start het vaccineren bij de XL-teststraat Schiphol. (Foto: GGD Kennemerland)

Vaccineren vanaf 15 januari in regio Kennemerland

IJMOND - De eerste vaccinaties in de regio Kennemerland vinden niet vanaf 18 januari, maar vanaf 15 januari plaats; eerder dan gepland dus. Dat bevestigt de GGD Kennemerland. Kennemerland, waar Velsen, Beverwijk en Heemskerk onder vallen, is een van de 22 regio’s waarin eerder gevaccineerd gaat worden. In Haarlem komt voorlopig geen vaccinatielocatie, wel kun je je laten vaccineren bij Schiphol en in Amsterdam. “Zorgmedewerkers worden via een brief van hun werkgever uitgenodigd voor de vaccinatie”, aldus de GGD Kennemerland.

'Zorgmedewerkers via brief werkgever uitgenodigd'

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en verzorginstellingen ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf 4 januari, kunnen zij telefonisch een afspraak inplannen bij de vaccinatielocaties.

Tussen 8.00 en 20.00 uur

Vaccineren gebeurt tussen 8.00 en 20.00 uur. Zo’n 2000 mensen zullen de afspraken gaan inplannen. Gezocht wordt nog naar meer prikmedewerkers om de verwachte drukte de komende tijd te kunnen opvangen.

Eerder werd bekend dat mensen die acute zorg bieden, ook snel zullen worden ingeënt. Vooralsnog lijken zij terecht te kunnen in diverse ziekenhuizen in het land.

Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen vanaf 15 januari aanstaande in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Als eerste worden zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen per brief door hun werkgever uitgenodigd.

Zorgmedewerkers kunnen alleen een afspraak maken voor de vaccinatie nadat zij een uitnodigingsbrief van hun werkgever hebben ontvangen. Als zij die niet ontvangen, nemen zij contact op met de werkgever.

Vaccinaties Schiphol

Naast de start van het vaccinatietraject, blijft testen een belangrijke taak van GGD Kennemerland. Inwoners kunnen zich laten testen in Haarlem, Vijfhuizen en bij Schiphol. Laatstgenoemde blijft ook een testlocatie. Het vaccineren in de 1e fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam Schiphol, Loevesteinserandweg, 1171 PK Badhoevedorp waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst.


De eerste 25 locaties voor het coronavaccin.