Ingezonden brief

REGIO - Hooggeëerd publiek, beste inwoners van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, hier zijn we weer; een nieuwe voorstelling van Circus Buch.

Circus BUCH

Ingezonden brieven, mails en apps vallen buiten verantwoordelijkheid van de redactie. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten en/of aan te passen zonder essentie van de medeling.


“De organisatie kraakt in voegen en medewerkers lopen op tandvlees”, luidt de kop boven een artikel in de Alkmaarsche Courant. En wederom staan ze met een lege kassa, dus gaan ze maar weer met de pet rond om de bodemloze put te vullen met gemeenschapsgeld, ONS geld.

Nadat de vorige keren de vraag om geld al gehonoreerd was door de deelnemende gemeenten zal ook dit keer de portemonnee getrokken gaan worden. En hoeveel keren zal deze act in de toekomst nog opgevoerd gaan worden?

Als straks blijkt dat het afvalplan toch mislukt is (waarvoor al gewaarschuwd is, omdat hele partijen PMD afval alsnog verbrand moeten worden tegen hoge kosten aangezien teveel burgers hun afval niet goed scheiden), zal dat wederom een gigantische kostenpost opleveren.

En hoezo “Medewerkers lopen op tandvlees”? Het duurt maanden voordat je een antwoord krijgt op een schriftelijke vraag en terugbelafspraken worden standaard niet nagekomen. Ik krijg juist de indruk dat de medewerkers allemaal een pauzenummer aan het opvoeren zijn.


Praktijkvoorbeeld: een ambtenaar van de gemeente Bergen rijdt in een autootje met opschrift van de gemeente Heiloo naar het gemeentehuis van Uitgeest om te vergaderen. Na afloop van de vergadering gaat ieder weer in zijn autootje een kant op en gaat verder met ... Tja, met wat eigenlijk? En dan lees ik ook nog in het krantenbericht dat iedereen overbelast is. Inmiddels zijn bijna alle autootjes voorzien van nieuwe belettering met BUCH logo. Tja, het geld moet rollen.


Het BUCH circus zal altijd blijven rondtrekken, want de vier deelnemende gemeenten kunnen het zich niet permitteren om de circustent af te breken. Dit was de wintervoorstelling; om de tent warm te stoken staat circusdirecteur Dick van Huizen in de piste geld te verbranden. ONS geld. Hij zal in 2021 ongetwijfeld nog menigmaal een konijn uit de hoge hoed toveren, zoals een echte circusartiest betaamt.


Co Nanne, Limmen.