Frans van Pinxteren.
Frans van Pinxteren. (Foto: aangeleverd)

Afscheid Frans van Pinxteren PCC

ALKMAAR - Per 1 februari neemt Frans van Pinxteren afscheid als bestuurder van het Petrus Canisius College. In de ruim vijf jaar dat hij betrokken was bij de school, verlegde hij de onderwijskundige koers, waarbij het accent meer en meer is komen te liggen bij het zogeheten ‘leerdoel-denken’.

Met zijn financiële, bestuurlijke en organisatorische expertise, drukte Van Pinxteren zijn stempel op belangrijke nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten de school, alle gericht op goed en kansrijk onderwijs voor de leerlingen en een gezonde toekomst voor de school als organisatie.

Nieuwe koers

“Mede door zijn inzet is het PCC een nieuwe koers gaan varen en hij heeft daarbij de betrokken directeuren veel vrijheid en vertrouwen gegeven. Een man die staat voor zijn beleidskeuzes” aldus Harold Ansink, directeur van PCC Het Lyceum. Ook Klaas Kirpensteijn, voorzitter van de raad van toezicht van de school kijkt positief terug: “Een man met een hart voor onderwijs, een talent voor bedrijfsvoering en altijd bereid tot overleg. Hij laat een gezonde en moderne school achter."

Hans Nijdeken, nu nog voorzitter CvB van het Tabor College in Hoorn, neemt vanaf 1 februari de bestuurlijke rol op het PCC over. Een afscheidsreceptie voor Frans van Pinxteren zal op korte termijn niet kunnen plaatsvinden, maar feestelijk uitzwaaien doet de school hem natuurlijk wel op zijn laatste werkdag.