Het huwelijk van Tiny Molenaar- Van der Wal en echtgenoot Dick is nog lang niet aan slijtage toe
Het huwelijk van Tiny Molenaar- Van der Wal en echtgenoot Dick is nog lang niet aan slijtage toe (Foto: Theo Annes)

Heel gelukkig in Sint Pancras

SINT PANCRAS - “Moet je soms een draai om je oren?” De man lacht hartelijk en weet dat zijn vrouw een grapje maakt. Hij vertelde zojuist dat hij de hobby van zijn vrouw is en zij kan die grap best waarderen. Het huwelijk van Tiny Molenaar- Van der Wal en echtgenoot Dick is nog lang niet aan slijtage toe. Toch zijn zij 21 januari al 60 jaar getrouwd.

Zestig jaar getrouwd

door ben wansink

Burgemeester Kompier kan om de bekende reden niet langskomen en doet dat dus maar telefonisch, dat vindt het echtpaar jammer. Een diamanten huwelijk is immers best iets bijzonders.

Jambuurt

“Wij wonen sinds 1964 in Sint Pancras en hebben het hier ontzettend naar de zin. Wij kochten toentertijd een nieuwbouwwoning. Bouwfonds en inwoners van het dorp noemden de buurt rond de Acacialaan de ‘Jambuurt’, want er was geen geld om meer op brood te doen. Ons buurtje is geweldig, wij hebben hier het ‘Acacia-alert’, letten op elkaar en helpen elkaar waar nodig. Wij zijn de oudsten, 86 en 84 jaar, dus langzamerhand is wel wat hulp nodig. Maar onze zoon en dochter met onze 6 kleinkinderen zijn altijd een grote steun, hoewel wij die nu, logisch, minimaal zien door dat vervelende virus.

Vliegtuigen

Dick werkte ooit als hoofdopzichter bij het Gasbedrijf en was onder meer nauw betrokken bij de aansluiting op het gasnet van zijn dorp, Huiswaard en Daalmeer. Tiny werkte als administratief medewerkster bij het Gasbedrijf, maar daar hebben de twee elkaar niet ontmoet. Op een dag ging Dick met een kameraad mee die kennis had aan een verzorgster in verzorgingshuis Westerlicht in Alkmaar. Daar zag hij Tiny, die daar toen als telefoniste werkte en de vlam sloeg gelijk over. 'Na intrede in de VUT in 1994 hield Dick zich vooral bezig met zijn grootste hobby: vliegtuigen. Hij werkte aan de Dakota en hielp mee die historische kisten in de lucht te houden.

Na een ramp met zo'n oud toestel op het wad in de buurt van Texel september 1996 stopte dat. Hierdoor ging Dick twee keer per week met overnachting naar vliegbasis Gilze-Rijen, waar hij voor de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (SKHV) meehielp 12 oudere toestellen in de lucht te houden.

Positief

Het diamantenbruidspaar Molenaar- Van de Wal hoopt dat het vieren van dit heuglijke feit binnen niet al te lange tijd met hun (klein)kinderen gevierd kan worden. Zij begrijpen heel goed dat hun gezondheid geen gevaar mag lopen, zij horen immers bij de kwetsbare groep. Wie weet kan op korte termijn nog eens een feestje georganiseerd worden!

Daar is het echtpaar optimistisch over.

Afbeelding