Laat kinderen al jong kennismaken met taal.
Laat kinderen al jong kennismaken met taal. (Foto: Archief)

Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Speciaal voor kinderen (0-6) en hun ouders, verzorgers en opvang, verzorgt Bibliotheek Heiloo diverse leuke (voorlees-)activiteiten, die het belang van voorlezen centraal stellen. Tien dagen lang, van 20 tot en met 30 januari, staat het boek Coco kan het! centraal.

Peuters en kleuters kunnen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Hoewel de Nationale Voorleesdagen dit jaar anders zullen verlopen, gaat de Bibliotheek Heiloo er een fantastisch voorleesfeest van maken.

Woensdag 20 januari zijn de Nationale Voorleesdagen geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien, op televisie in het programma Zin in Zappelin. Diezelfde ochtend konden Heiloose kleuters 'live' meegenieten van het verhaaltje 'Coco kan het!', het prentenboek van het jaar. Donderdagochtend 21 januari werd het boekje speciaal voorgelezen aan alle peuters thuis of op het kinderdagverblijf in Heiloo. Kinderen kunnen in de stemming komen met het vrolijke liedje ‘Coco kan het!’, speciaal voor De Nationale Voorleesdagen geschreven door Thijs Borsten en gezongen door Gerson Main. Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music.

Vertelplaten

Loop tijdens de Voorleesdagen langs de jeugdafdeling van de bibliotheek en bekijk de vertelplaten van Coco voor het raam. Je kunt zo het verhaal van Coco samen nog eens navertellen. Herhaling is altijd fijn! Vraag via www.bibliotheekheiloo.nl een Voorlees-verrassingstas aan. Vermeld leeftijd en eventuele bijzonderheden, dan stellen de bibliotheekmedewerkers een leuk verrassingspakket samen. Zij bellen je vervolgens om een afspraak te maken om de Voorleestas op te halen.

Vingerpoppetje

Kinderen van nul tot zes jaar die nog geen lid zijn van de bibliotheek, kunnen zich tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis inschrijven! Ook krijgen zij het vingerpoppetje van Coco erbij cadeau. Ouders die in deze periode ook lid worden, ontvangen 25 procent korting op een Lekker Lezen of Eindeloos Genieten abonnement. Dit gaat telefonisch via 072-5330670.


Bekijk de abonnementen op www.bibliotheekheiloo.nl/lid-worden.

Prentenboek van het jaar: 'Coco kan het!'.