Nieuwe gemeentelijke website: Denkt u mee?

SCHAGEN - Gemeente Schagen gaat haar website vernieuwen. Dit omdat het huidige contract afloopt. Eigentijds, gebruikersvriendelijk en toegankelijk. Dat zijn enkele kernwoorden die de nieuwe website omschrijven. Daarom hoort de gemeente graag de wensen en ervaringen van de inwoners. Om de nieuwe website zo goed mogelijk te maken.

Via het online platform samen.schagen.nl kan iedereen meedenken. Nu dus over de (technische) mogelijkheden voor de nieuwe gemeentelijke website. Om dit te kunnen doen, is het eerst nodig zich hiervoor kort te registreren. Daarna volgt een vragenlijst. Door het invullen van deze korte vragenlijst, krijgt de gemeente inzicht in de wensen van de inwoners. Het invullen van de vragenlijst kan tot en met zondag 24 januari.

“Het is coronatijd. Elkaar ontmoeten gaat niet. Juist in deze tijd willen we de mening van de inwoners toch horen. We willen weten welke goede ideeën onze eigen inwoners hiervoor hebben”, zegt burgemeester Marjan van Kampen. “Via dit platform kunnen we als gemeente van de inwoner leren. Zo bereiken we samen het beste resultaat. Dat is hier een website waar het makkelijk is om de juiste informatie te vinden en online zaken te doen.”

Aanbesteding

De gemeente Schagen heeft de plicht om opdrachten aan te besteden. Na het verwerken van de wensen en eisen van de inwoners, stelt de gemeente een definitief document op. In dit document staat waaraan onze website moet voldoen. Daarna is het mogelijk voor ondernemers om zich in te schrijven om mee te dingen naar de opdracht.