Regen is niet altijd vervelend, soms is het zelfs leuk!
Regen is niet altijd vervelend, soms is het zelfs leuk! (Foto: aangeleverd )

Publiekspeiling over klimaatverandering

REGIO - Drijft bij een stevige regenbui de tuin of straat uit? Is het met tropische temperaturen niet uit te houden in een betegelde tuin? Is het park in de buurt dagen na een hoosbui nog te drassig om lekker met de hond te lopen? Heeft storm Bella in december de schutting het laatste zetje gegeven? Het zijn allemaal voorbeelden hoe inwoners in hun leefomgeving last kunnen hebben0000 als gevolg van het veranderende klimaat.

Door klimaatverandering zijn hevige regenbuien, langere periodes van droogte en meer snikhete dagen en nachten geen uitzondering meer. Zonder actie te ondernemen, zal dit in de toekomst steeds vaker voorkomen. Het is nodig om maatregelen te nemen waardoor mensen minder kwetsbaar zijn voor klimaatverandering.

Publiekspeiling

Om uit te vinden in hoeverre inwoners de effecten van klimaatverandering voelen en wat u er zelf aan denkt te kunnen doen, houden de gemeenten in de regio Alkmaar in januari een publiekspeiling. Met deze peiling willen ze in beeld krijgen hoe inwoners over het thema klimaat denken en welke oplossingen er wenselijk zijn.

Anoniem

Met de zeven gemeenten uit de regio en het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, wordt er een plan gemaakt waarin we beschrijven hoe we de gevolgen van klimaatverandering het hoofd bieden. Alle meningen worden hierin meegenomen.


De vragenlijst heeft 15 vragen. Het invullen kost gemiddeld 5 minuten. De peiling is in te vullen tot 22 januari 2021. De antwoorden worden anoniem verwerkt. De vragenlijst is te vinden op https://bit.ly/392QG7V of te bereiken via een link op de website van elke deelnemende gemeente.