Inwoners van Uitgeest worden uitgenodigd tot het bijwonen van een digitale participatie-avond over duurzame energie-opwekking.
Inwoners van Uitgeest worden uitgenodigd tot het bijwonen van een digitale participatie-avond over duurzame energie-opwekking. (Foto: aangeleverd)

Digitale participatie-avond over duurzame energie-opwekking

UITGEEST - Inwoners van de gemeente Uitgeest worden uitgenodigd tot het bijwonen van een digitale participatie-avond over duurzame energie-opwekking: de Regionale Energiestrategie. Tijdens deze avond wordt met de inbreng van inwoners toegewerkt naar de uitwerking van de RES 1.0, een plan om gezamenlijk energie op te wekken in de regio.

Het college van de gemeente Uitgeest heeft 30 juni 2020 ingestemd met het concept van de Regionale energiestrategie (RES) voor de regio Noord-Holland Noord (NHN). In dit concept staan alle zoekgebieden en mogelijkheden voor grootschalige opwek van zonne- en windenergie in de deelregio Alkmaar, waar Uitgeest onderdeel van uitmaakt.

Voor Uitgeest gaat het om een zoekgebied zon en wind bij de Limmerkoog en een zoekgebied wind tussen de A9 en het Uitgeestermeer. Daarnaast zijn er nog zoeklocaties langs de A9 (zon) en langs de N203 richting Krommenie (zon en wind).

Het concept is verder uitgewerkt om tot de zogenoemde RES 1.0 te komen. De zoekgebieden zijn nader onderzocht en de resultaten wil de gemeente Uitgeest graag delen. De uitkomst kan invloed hebben op de directe leefomgeving. Daarom is het van groot belang dat inwoners tijdens de participatie-avond meekijken en meedenken over de definitieve Regionale Energiestrategie in de eigen omgeving.

De participatie-avond wordt maandag 8 februari om 20.00 uur digitaal gehouden via Microsoft Teams. Aanmelden kan via www.ikdenkmeeoveruitgeest.nl/RES. Na aanmelding volgt meer informatie en uitleg over de avond.