Sebastiaan Nieuwland: 'Trots'.
Sebastiaan Nieuwland: 'Trots'. (Foto: aangeleverd)

'Trots!'

Burgemeester Nieuwland heeft de maatregelen net zoals iedereen met gemengde gevoelens ontvangen.

Flink slikken

“Het is natuurlijk flink slikken, dat de regels weer scherper zijn geworden. Niemand wordt blij van een avondklok of van het feit, dat je nog maar één bezoeker mag ontvangen", opent burgemeester Sebastiaan Nieuwland.


Om te vervolgen met: "Maar als iedereen zich eraan houdt, draagt dat enorm bij aan het beperken van het aantal contacten. Dat is nuttig. Als het virus minder kans heeft zich te verspreiden, beschermen we de groepen die dat nu nog zo hard nodig hebben en ontlasten we de zorg. En ook heel belangrijk: dan zijn we er sneller vanaf. En kunnen we straks stukje bij beetje het gewone leven weer ópbouwen. Daar kijk ik erg naar uit. En iedereen geloof ik stellig.


Ik hoor en zie net als ieder ander, dat jongeren het momenteel moeilijk hebben. En dat is zó goed te begrijpen. Je leven was eerst heel anders. Er valt heel veel weg en het duurt erg lang. Tegen hen wil ik heel graag zeggen: houd vol. Er komen betere tijden, juist als we nu doorbijten. Praat er over als je het moeilijk vindt. En als je niemand in je omgeving weet met wie dat kan, kun je altijd bij mij terecht en dan kijken we hoe we jou kunnen helpen.


Ik wil benadrukken dat ik ontzettend trots ben op al onze Uitgeester jeugd, die zich zo verantwoordelijk toont door goed mee te doen aan de maatregelen. En ik gun hen en álle inwoners zoveel meer dan dit nare pandemiejaar. Om het maar eens als een nuchtere Noord-Hollander, en inmiddels Uitgeester, te zeggen: het is niet anders. Het is even doorbijten, maar we doen het. Met elkaar. En met elkaar maken we er het beste van, en kijken we uit naar betere tijden, die zeker komen."