Kuhn komt met intelligente armklepelmaaier voor landschapsonderhoud
Kuhn komt met intelligente armklepelmaaier voor landschapsonderhoud (Foto: aangeleverd)

Intelligente armklepelmaaier van Kuhn

De KUHN PRO-LONGER GII EP 5783 e-LPA is een nieuwe armklepelmaaier voor het klepelen van struiken, hagen en graspercelen met een horizontaal bereik van maximaal 5.70 m, een verticaal bereik van 6.70 m en een hydraulisch rotorvermogen van 80 pk.

Op basis van de KUHN PRO-LONGER GII LPA-modellen is de MAXIview-arm met parallellogram constructie ontwikkeld. De parallellogramfunctie is nu ook beschikbaar op de PRO-LONGER GII e-LPA in 'elektronische' uitvoering. Deze constructie vergroot het inzetbereik van de machine door de eenvoudige bediening met een betere balans in de constructie. Met daarbij ook een lagere belasting van de klepelarm en MAXIview dus optimaal zicht op het werk. De e-LPA functies voor het bedienen van de hydraulische arm-cilinders hebben elektronische intelligentie geïntegreerd en biedt een groot aantal automatische functies tijdens het rijden en klepelen. Door de toepassing van elektronica is een zeer compacte constructie met een uitzonderlijk hoge precisie gerealiseerd. Het systeem van parallellogram werkt via de hydrauliekcilinders die de arm van de machine stuurt. Deze hydrauliekcilinders krijgen automatisch de positie door via de elektronica als een automatische functie. Deze automatische functie zorgt voor het in de juiste positie houden van de rotorbak. Dit ook als de arm bediend is van een positie dichtbij de trekker naar een positie verder van de trekker af. Dit houdt in dat de bediening van de klepelmaaier met één beweging van de joystick van positie verandert zonder dat de hoek van de rotorbak wijzigt. Bij het maaien van hagen in verticale of horizontale positie, de parallelbeweging van de klepelarm geeft gegarandeerd een perfect resultaat in klepelen of maaien met een hoge rijsnelheid. De compacte constructie is bereikt door het weglaten van de mechanische parallelgeleiding boven de klepelarm. De parallellogramconstructie wordt volledig elektronisch gestuurd.

Kuhndealer Noord Holland: Van der Sluis Dirkshorn, C. de Vriesweg 3-5, 1746 CL Dirkshorn. Telnr. 0224-551387. www.vandersluis.nl