Het Murmellius Gymnasium heeft een rijke geschiedenis.
Het Murmellius Gymnasium heeft een rijke geschiedenis. (Foto: Aangeleverd)

Het Murmellius Gymnasium: voor een brede ontwikkeling

ALKMAAR - Het Murmellius Gymnasium staat voor inhoudelijk rijk onderwijs in een kleinschalige setting. De school biedt het volledige vwo-programma aangevuld met Latijn en Grieks. Interesse in de school (voor uw kind)? Kom een kijkje nemen tijdens één van de digitale wervingsactiviteiten. Zo is 16 februari om 19.30 uur een voorlichtingsavond, 5 februari vanaf 15.00 uur een open dag en 17 februari vanaf 15.00 uur een open dag voor leerlingen uit groep 8. Meer weten en vooraf aanmelden via murmellius.nl.

De school kenmerkt zich door een veilig, prettige sfeer

Een woordvoerder: ''Onze leerlingen leren veel binnen maar ook buiten de les door bijvoorbeeld de schoolband, de schaak- of debatclub, het toneel en de schoolkrant. Er zijn verschillende internationale uitwisselingen met Frankrijk, Hongarije en Turkije en in klas 5 is er natuurlijk de Romereis.'We begeleiden onze leerlingen vanuit een sterk mentoraat met als overkoepelend thema de gymnasiale vorming. In de mentorlessen is veel aandacht voor ‘leren leren’."

Prettige sfeer

"Onze school trekt leerlingen uit de wijde regio en we besteden daarom veel aandacht aan positieve groepsvorming en het leren kennen van elkaar. Elke brugklas heeft een aantal juniormentoren uit het vierde leerjaar. Dit bevordert de toch al goede contacten tussen de leerjaren enorm. De school kenmerkt zich door een veilige, heel prettige sfeer waarin alle ruimte is voor eigenheid en zelfontplooiing. Bij ons mag je worden wie je wil zijn.''

Rijke historie

Het Murmellius Gymnasium heeft een rijke geschiedenis maar richt zich in het onderwijs op de toekomst.

Volop ruimte voor zelfontplooiing

''We leveren de kwaliteit die onze slimme leerlingen van ons mogen verwachten. Dat doen we met het doel om na zes jaar reflectieve, zelfregulerende, kritisch denkende, betrokken en liefdevolle jonge mensen met een waardevol diploma op zak de wijde wereld in te sturen!'', aldus de woordvoerder van de school.

Meer weten?

Interesse in de school? Ga naar murmellius.nl voor meer informatie, of bel 072-527-2072.


Het Murmellius Gymnasium is te vinden aan de Bergerhout 1 in Alkmaar.

Kom naar het Murmellius!