Corona in beeld.
Corona in beeld. (Foto: Pixabay)

Corona fotowedstrijd In ’t Houten Huis

ALKMAAR - Om corona in beeld te vangen houdt Museum In ’t Houten Huis een fotowedstrijd voor amateurfotografen. Het museum exposeert een selectie in de galerij van het museum, die na de lockdownperiode te zien is. De deadline van inzending is verlengd tot zondag 7 februari. Deelnemers sturen hun inzendingen naar museum@houtenhuis.nl

De foto's ontvangt het museum graag digitaal (hoge resolutie; 3Mb is een minimale vereiste), met aanvullende informatie zoals naam, leeftijd en omschrijving van de foto. Deelnemers geven toestemming voor gebruik van de foto voor alle vormen van promotie, media en voor de tentoonstelling. De selectie wordt tentoongesteld vanaf het moment dat de musea weer open mogen.

Lege straten

Lege straten, lange rijen wachtenden, anderhalve meter, mondkapjes, gesloten horeca, thuiswerken. Er is nogal wat aan de hand dat zich prachtig laat vastleggen op de foto. De genoemde clichés zijn welkom maar ook creatieve verbeelding van de gevolgen van het corovirus zien we graag in de mailbox. Met een kleine jury van plaatselijke vakbekwame mensen beoordelen wij de inzending. Daaruit volgt een selectie van werk dat wij gaan inlijsten. De drie winnaars ontvangen hun foto fraai ingelijst, waarbij de criteria door de vakjury wordt opgesteld.

Museum In 't Houten Huis: Tuingracht 13 in De Rijp. Meer info: www.houtenhuis.nl.