Ing Steenbeek bedankt namens alle ondernemers de Ben-Side-jongens.
Ing Steenbeek bedankt namens alle ondernemers de Ben-Side-jongens. (Foto: Rodi Media)

'Zó dankbaar voor deze Ben-Side-actie'

ALKMAAR - Blij, ontzettend dankbaar en opgelucht. De zwart geklede harde kern-supporters van AZ die door het centrum van de stad marcheerden om de stad te beveiligen zorgden voor een zucht van verlichting bij de Alkmaarse ondernemers. Een van die ondernemers is Ing Steenbeek, eigenaar van babykledingwinkel Pukkiekleding in de Boterstraat.

Ondernemers Alkmaar dankbaar, blij en opgelucht

"We zijn deze jongens zó dankbaar, want dit was precies wat we nodig hadden", zegt Ing. "Met een dikke honderd ondernemers uit het centrum zitten we in een appgroep en we maakten ons maandag ontzettend zorgen dat het 's avonds uit de hand zou lopen. Dat doet wat met je hoor! Door de coronamaatregelen staat het water al bij iedereen aan zijn lippen. We zijn er allemaal kapot van en dan komt ook nog eens de dreiging dat ze de stad willen plunderen. Als je die jongens van de Ben-Side door de stad ziet lopen doet dat écht wat met je. Fijn ook dat de politie dit toeliet om de stad in te lopen. Natuurlijk was er ook angst dat het wellicht uit de hand zou lopen, maar het heeft gewoon heel goed preventief gewerkt en dat was precies wat wij als ondernemers nodig hebben. We hadden die rellen er simpelweg niet bij kunnen hebben."

Bedankt Ben-Side

Ik heb sommige jongens van de Ben-Side een privéberichtje gestuurd om ze te bedanken, want ik wil ze graag bedanken dat ze dit voor ons en de stad doen. Als ondernemers wil ik graag iets terug doen en hang babykleding met het opschrift 'Ben-Side Bedankt' in mijn etalage. Iedereen mag zien hoe blij wij zijn met hun actie. Ook ben ik een sponsoractie gestart waar mensen een klein bedrag kunnen storten. Wie mee wil doen kan de qr-code scannen en een klein bedrag doneren. Dan zorg ik er persoonlijk voor dat deze jongens tijdens een voetbalwedstrijd namens alle ondernemers een drankje of wat lekkers krijgen!"

Deze opdruk bedacht Ing voor het shirt.
Afbeelding
Harde kern-supporters van AZ in centrum Alkmaar.